Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Povratak Tolušića: Traži Marića rezanje poreza za poljoprivredu

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tolušić će dati svoj amandman na poreznu reformu samostalno, kao zastupnik HDZ-a, ali poručuje: Neću ja biti unutarstranačka oporba niti bušiti Vladu, ali ću pokušati pogurati ideje koje su dobre

Bivši HDZ-ov ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić se nakon smjene nije oglašavao u javnosti više od mjesec dana. A onda je u ponedjeljak navečer Tolušić objavio da će kao saborski zastupnik HDZ-a predložiti izmjene zakona o porezu na promet nekretnina u sklopu porezne reforme koje bi olakšale položaj poljoprivrednicima i provelo okrupnjavanje zemljišta.

Dragi moji poljoprivrednici, da i ja malo dam svoj doprinos poreznoj reformi i apeliram na mudrost mog prijatelja...

Objavljuje Tomislav TolušićPonedjeljak, 26. kolovoza 2019.

Kako se direktno obratio poljoprivrednicima, nije amandman prethodno dogovarao s HDZ-om, a niti išao preko nove ministrice poljoprivrede, njegova objava se može tumačiti kao i povratak u politički ring i to da će djelovati samostalno i predlagati izmjene vladinih zakona iako stranka kojoj je potpredsjednik vodi Vladu. Također, Tolušićeva smjena je izazvala najviše prijepora u HDZ-u, protiv nje je bio jaki virovitički HDZ na čelu s Josipom Đakićem, pa se postavlja pitanje je li u Tolušiću Plenković dobio novu unutarstranačku oporbu.

OLEG BUTKOVIĆ: 'Tomislav Tolušić će u Saboru nastaviti pomagati HDZ-u'

Bivši ministar to opovrgava i kaže da su takve spekulacije netočne i da neće "bušiti" Vladu.

- Pa ja sam potpredsjednik stranke, saborski zastupnik HDZ-a i ne planiram biti ništa više od toga. S tih pozicija ću podupirati rad Vlade, ali i davati prijedloge koji su dobri za poljoprivrednike i koji su razumni. Ideja da poljoprivrednici ne plaćaju porez na promet nekretnina za okrupnjavanje zemljišta je stara tri godine i državu ne bi koštalo ništa jer i danas se o toga ne prikupi puno novca jer zbog poreza nitko ne prijavljuje promjene na zemljištu. Moju punu potporu ima i nova ministrica Marija Vučković koja radi izvrsno posao. Ja samo kao zastupnik želim dati svoj doprinos – rekao nam je Tolušić.

Komentari (17)
  • jel to špic-papak

    27. 8. 2019,   12:50
  • Dobra bi recimo bila ideja da se uvedu porezi na pečenjare.

    27. 8. 2019,   12:52
  • Umjesto da leži u Remetincu špic-papak se javlja iz saborske dobro preplaćene hladovine.

    27. 8. 2019,   13:51