Obavijesti

News

Komentari 58

Povukao ga je vir: Dječak (15) se utopio u rijeci kod Imotskog

Povukao ga je vir: Dječak (15) se utopio u rijeci kod Imotskog
3

Imotski: Djeca su na mostu slavila završetak školske godine. Jedan od dječaka nije se mogao izvući iz vira u rijeci. Mladić mu je pokušao pomoći. Nažalost, nije uspio

VIDEO

Dječji pozivi u pomoć uznemirili su mještane koji su obrađivali polja kraj rijeke Vrljike u blizini Imotskog. Ljudi su se skupili na obližnjem kupalištu i vidjeli dječaka u rijeci kako se utapa. Pokušali su ga spasiti i izvući, no dječaku nije bilo spasa.

Poginuli dječak je zajedno s kolegama iz osnovne škole Krivodol došao na kupalište kraj rijeke Vrljike proslaviti završetak školske godine. Dječak je zajedno s ostalima skakao u rijeku s dva metra visokog Plavog mosta. No kad je skočio u vodu, povukao ga je vir. Pokušao se othrvati vodi, a kad je jedan od starijih mladića koji su prolazili kraj rijeke skočio za njim da mu pomogne, i sam je počeo tonuti. Tad su ga preostali mještani izvukli.

Djeca su bila u šoku i po njih su ubrzo došli roditelji. Mještanin koji je pokušao spasiti dječaka prebačen je na Hitnu pomoć, ali nije bio ozlijeđen. Kako doznajemo, poginuli dječak iz sela Grubine bio je jedan od petero djece u obitelji.

Prije  četiri godine na istom tome mjestu je jedna mještanka spasila djevojku koju je također povukao vir.

Mještani kažu kako je rijeka Vrljika na mjestu na kojem su djeca skakala vrlo nepredvidiva, a da virovi često nastaju. U rijeci je u petak temperatura bila oko 10 stupnjeva Celzijevih, dok je temperatura zraka bila viša od 30, pa kažu kako je moguće da je dječak doživio šok kad je upao u hladnu vodu. Rijeka je na tome mjestu duboka oko dva metra.

Prije dva dana slična je tragedija pogodila Široki Brijeg. Dječak (15) poginuo je na proslavi završetka školske godine. Poskliznuo se i pao u vodu.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"