Obavijesti

News

Komentari 19

Povukao proračun jer nema većinu: "Samo je odgođeno"

Povukao proračun jer nema većinu: "Samo je odgođeno"
16

Bandićev rebalans proračuna s kojim bi se gradski budžet povećao za 249,5 milijuna kuna i iznosio 6,6 milijardi nije dobio potporu većine zastupnika u četvrtak

VIDEO

Iako se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić trudi pokazati da apsolutno suvereno vlada metropolom, u Skupštini je dobio packu od zastupnika. Njegov rebalans proračuna s kojim bi se gradski budžet povećao za 249,5 milijuna kuna i iznosio 6,6 milijardi nije dobio potporu većine zastupnika prije današnje sjednice. Preko noći je Bandić odlučio povući proračun s dnevnog reda.

- Samo je odgođeno. Bit će rebalans izglasan za sedam dana - rekao je Bandić. Po njegovom obrazloženju, pad rebalansa nije uvjetovan gubitkom potpore, nego zbog toga što treba osigurati novac za produženu Branimirovu.

Zastupnici su ponajviše prigovarali što planira graditi još tri fontane u Zagrebu vrijedne 30­-ak milijuna kuna. Zamjerali su i povećanje novca za promidžbu gradonačelnika. Međutim, s rebalansom će pasti i povećanje novca za udžbenike. Na pitanje hoće li odustati od fontana u sljedećem prijedlogu, Bandić se naljutio.

- Fontane su očito vaš problem, ne moj. Jeste bili s Trnjanima se brčkati u fontanama? Kupite vi nove kupaće za brčkanje u fontanama. Ja sam radio anketu i 74 posto građana podržava nove fontane, a ja uvijek biram Zagrepčane - odgovorio je novinaru 24sata.

Rebalans je inače planiran jer država treba isplatiti Gradu Zagrebu 205 milijuna kuna nakon izgubljenog spora oko decentraliziranih funkcija. Novac još nije uplaćen.

­ Pozivam državu da bude i odgovorna i što prije uplati novac koji su uzeli građanima Zagreba bez ikakvog razloga – rekao je Slavko Kojić, gradski pročelnik za financije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa