Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Povukao proračun jer nema većinu: "Samo je odgođeno"

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL 16

Bandićev rebalans proračuna s kojim bi se gradski budžet povećao za 249,5 milijuna kuna i iznosio 6,6 milijardi nije dobio potporu većine zastupnika u četvrtak

Iako se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić trudi pokazati da apsolutno suvereno vlada metropolom, u Skupštini je dobio packu od zastupnika. Njegov rebalans proračuna s kojim bi se gradski budžet povećao za 249,5 milijuna kuna i iznosio 6,6 milijardi nije dobio potporu većine zastupnika prije današnje sjednice. Preko noći je Bandić odlučio povući proračun s dnevnog reda.

- Samo je odgođeno. Bit će rebalans izglasan za sedam dana - rekao je Bandić. Po njegovom obrazloženju, pad rebalansa nije uvjetovan gubitkom potpore, nego zbog toga što treba osigurati novac za produženu Branimirovu.

Zastupnici su ponajviše prigovarali što planira graditi još tri fontane u Zagrebu vrijedne 30­-ak milijuna kuna. Zamjerali su i povećanje novca za promidžbu gradonačelnika. Međutim, s rebalansom će pasti i povećanje novca za udžbenike. Na pitanje hoće li odustati od fontana u sljedećem prijedlogu, Bandić se naljutio.

- Fontane su očito vaš problem, ne moj. Jeste bili s Trnjanima se brčkati u fontanama? Kupite vi nove kupaće za brčkanje u fontanama. Ja sam radio anketu i 74 posto građana podržava nove fontane, a ja uvijek biram Zagrepčane - odgovorio je novinaru 24sata.

Rebalans je inače planiran jer država treba isplatiti Gradu Zagrebu 205 milijuna kuna nakon izgubljenog spora oko decentraliziranih funkcija. Novac još nije uplaćen.

­ Pozivam državu da bude i odgovorna i što prije uplati novac koji su uzeli građanima Zagreba bez ikakvog razloga – rekao je Slavko Kojić, gradski pročelnik za financije.

Komentari (19)
  • Kad počinje gradnja nove serije zlatnih wc-a?

    16. 7. 2015,   10:08
  • Trenutno je najveći problem Zagreba nedovoljan broj fontana.Gdje si provodio anketu Bandicu? Među KUMOVIMA?????

    16. 7. 2015,   09:58
  • Pravi pravcati muljator.E moj Milane.

    16. 7. 2015,   10:36