Obavijesti

News

Komentari 2

Požar blokirao ulaze: Majku i njezinu djecu nisu mogli spasiti

Požar blokirao ulaze: Majku i njezinu djecu nisu mogli spasiti
3

Kad su uspjeli doći do njih, pokušali su ih reanimirati. Jedina živa ostala je beba koja je prebačena u bolnicu, ali, nažalost, nije uspjela preživjeti noć

VIDEO

Beba je podlegla ozljedama u bolnici. Djeca u dobi od četiri, pet i sedam godina umrla su u kući s majkom. Još četvero je primljeno u bolnicu s težim ozljedama.

Izjavila je to policijska glasnogovornica Alexandra Federi u njemačkom Nürnbergu, gdje je u subotu izbio strašan požar. Buknuo je malo prije tri ujutro u obiteljskoj kući u ulici Industriestraße u gradskom dijelu Sandreuth. Dok su došli vatrogasci, cijela kuća je već bila u plamenu. Požar je blokirao sve ulaze te se nisu mogli probiti do majke i njezine djece. Kad su uspjeli doći do njih, pokušali su ih reanimirati. Jedina živa ostala je beba koja je prebačena u bolnicu, ali nije uspjela preživjeti noć. Kako nam je rekao Adrian Muhlbauer iz njemačkog portala Bild, u kući su živjele tri generacije. Baka i djed, njihova kći (41), sin (28) sa svojom suprugom (34) i petero djece, od kojih je samo jedno preživjelo. Iz policije su nam rekli kako se radi o obitelji koja je imigrirala iz Hrvatske u Njemačku.

Pokretanje videa...

00:50

- Nalaze obdukcije očekujemo danas, ali kako se radi o više ljudi, mogli bismo čekati i nekoliko dana. Znamo da je formirana specijalna komisija ‘Sandreuth’, koja će istražiti cijeli slučaj - rekao nam je Muhlbauer. To je potvrdila i glasnogovornica policije koja tvrdi kako se u komisiji nalazi deset službenika, od kojih su nekoliko stručnjaci za požare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Za sada možemo reći kako nije bilo naznaka paleži. Kuća je gotovo izgorjela do neprepoznatljivosti i jako je teško pronaći tragove koji bi nam pomogli - rekla je Federi. Dodala je da pokušavaju otkriti jesu li u kući bili ugrađeni detektori dima. Prema zakonu koji je Njemačkoj stupio na snagu prošle godine, svaka spavaonica i hodnik u kući moraju imati detektor dima. Tragedija je pogodila cijelu zajednicu. Ljudi su se okupili u gradskoj skupštini, gdje im je pružena i psihološka pomoć, a oglasio se i gradonačelnik.

- Duboko smo pogođeni događajem. Ovakav požar s tragičnim posljedicama je neizrecivo tužan. Takav katastrofalni požar nije se dogodio u Nürnbergu već desetljećima. Naša iskrena sućut obitelji - rekao je gradonačelnik Ulrich Maly.

Susjed obitelji, koji iza njihove kuće vodi pekaru, kaže kako je kod njih svako jutro dolazio djed koji ih je molio da mu daju ostatak kruha. Nije puno govorio, ali znao je dobro njemački. Dodao je da se ostatak obitelji držao za sebe, ali nisu radili probleme susjedima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1