Obavijesti

News

Komentari 13

Gorio 6. kat zgrade u Dubravi: Žena umrla, ugušila se dimom

Gorio 6. kat zgrade u Dubravi: Žena umrla, ugušila se dimom
12

Požar je izbio u Ulici Platana 2 u zagrebačkoj Dubravi u nedjelju. Smrtno je stradala žena koja je živjela na šestom katu zgrade. Neslužbeno doznajemo kako je uzrok požara opušak cigarete

VIDEO

U požaru koji je izbio u nedjelju oko 13.30 sati na šestom katu zgrade u Ulici Platana na kućnom broju 2 u zagrebačkoj Dubravi, nažalost, život je izgubila starija i teško pokretna žena.

Još jedna osoba je ozlijeđena te joj je pružena medicinska pomoć. Unatoč iznimno brzoj reakciji vatrogasaca, ženi nije bilo spasa. Naime, 15 vatrogasaca s tri vozila uputili su se odmah na teren i ugasili vatru u samo šest minuta od dojave.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:10

Požar se nije stigao ni proširiti iz dnevnog boravka, odakle je počelo gorjeti, ali je dim ispunio cijeli stan.

Nesretna žena se ugušila. Na teren su izašli i djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Gradske plinare, Elektre i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, a detalji će se znati nakon provedenog policijskog očevida koji je jučer trajao cijelo poslijepodne.

Kako neslužbeno doznajemo, najvjerojatnije je uzrok požara opušak cigarete. Preminula žena je, kažu nam susjedi, živjela s kćeri i unukom.

- Oko 11 sati bio je kod nje djelatnik socijalne skrbi i nosio joj hranu. Sve je bilo u redu i onda za tri sata ova strahota. Inače je bila teško pokretna, kretala se pomoću invalidskih kolica. Mi nismo uopće osjetili dim ni vidjeli vatru, samo smo čuli sirene kad su vatrogasci došli. Koja tragedija, žalosno - rekli su nam.

VIDEO: Uživo iz Dubrave

Preminula starija žena: Ugušila se u požaru koji je buknuo u njezinom stanu u zagrebačkoj Dubravi

Preminula starija žena: Ugušila se u požaru koji je buknuo u njezinom stanu u zagrebačkoj Dubravi Više na http://bit.ly/2NlEPae Reporterka: Nikol Zagorac

Objavljuje 24sata u Nedjelja, 27. listopada 2019.

Uzrok požara opušak?

Većina susjeda nije ni znala za ovaj nesretni slučaj u njihovoj zgradi. Vijest ih je šokirala i rastužila. U pomoć se obitelji u ovim teškim trenucima uključio i Ured za upravljanje hitnim situacijama.

- Mi smo u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom osigurali alternativni smještaj za dvije osobe iz istog domaćinstva - rekao je Pavle Kalinić iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama, koji je došao na mjesto tragedije i posjetio obitelj.

Zagrebački  Ured za upravljanje u hitnim situacijama u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom osigurao je nužni smještaj za dvije osobe, navodi se u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.