Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Došao susjedima i rekao: Djecu sklonite jer sam zapalio kuću!

None Foto:

Požar su lokalizirali djelatnici JVP Slatina i DVD Nova Bukovica, a u potpunosti je ugašen u 22.40 sati u četvrtak. Virovitička je policija uhitila palikuću koji će kazneno odgovarati

Muškarac (43) kojemu je izmjereno 1,72 promila alkohola u četvrtak je oko 20.50 sati u naselju Bukovački Antunovac izazvao požar u obiteljskoj kući čiji je vlasnik njegov otac (75). Požar su lokalizirali djelatnici JVP Slatina i DVD Nova Bukovica, a u potpunosti je ugašen u 22.40 sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izgorio je veći dio kuće u Bukovačkom Antunovcu, nedaleko Slatine. Kuću je zapalio sin vlasnika kuće. Reporter: Franjo Lepan

Objavljuje 24sata u Petak, 22. veljače 2019.

Virovitička je policija uhitila palikuću koji će kazneno odgovarati zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasanost opće opasnom radnjom ili sredstvom.

- Muškarac je još u pritvoru, a očevid je nastavljen u petak ujutro. Mogu samo reći da vlasnik nije kod kuće, te da se radi o obiteljskim razmiricama o kojima mi ne možemo govoriti - rekao je Josip Štajduhar, glasnogovornik PU Virovitičko podravske.

Prvi susjedi ispričali su nam kako im je J.K. nešto prije 21 sat pokucao na vrata i rekao da sklone djecu jer je zapalio kuću. U prvi mah su ostali u šoku kada su vidjeli da gori kuća udaljena od njihove samo nekoliko metara, piše na portalu Radio Slatine.

- Strah i nevjerica bile su prve emocije koje sam osjetio jer sam se prvo uplašio za suprugu i djecu, a potom i za kuću koja je također mogla vrlo lako izgorjeti. Iako nismo bliski sa susjedom nisam očekivao ovakav užas. Pomislio sam, što da se to dogodilo malo kasnije tijekom noći, da smo zaspali i supruga i ja, a ne samo djeca, svi smo mogli izgorjeti  - rekao je uznemireni susjed koji je među prvim pozvao pomoć, a kako kaže, minute do dolaska, prvo policije, a potom i vatrogasaca činile su se neizmjerno duge.

Prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice Virovitičko podravske županije Stjepana Venusa, požar je u vrlo kratkom vremenu lokaliziran i ugašen. U gašenju požara sudjelovalo je dvanaest vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Slatina i četiri iz DVD-a Nova Bukovica s tri vatrogasna vozila.

- Do požara je najvjerojatnije došlo namjernim paljenjem kuće, gdje je suvlasnik polio stepenište resitolom (tekućim bitumenom), a benzinom gornji kat koji je izgorio kao i veći dio krovišta. Donja je etaža osim stepeništa ostala netaknut  – rekao je Venus. 

 

Komentari (8)
  • nisam bolji video gledao

    22. 2. 2019,   13:43
  • To je pravi susjed

    22. 2. 2019,   14:15
  • Gledam i gledam .... čekam da djeca počnu iskakati ili bar netko istrčati i niš'.

    22. 2. 2019,   14:11