Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Požar stavljen pod kontrolu: Iz njega su izvukli majku i dijete

None Foto: Borna Filic/PIXSELL 8

Požar je izbio na dva krovišta kuća u nizu na Trnovčici u Zagrebu. Čak 28 vatrogasaca je izašlo na teren sa šest vatrogasnih vozila. Na mjestu događaja je i Hitna pomoć

Ukupno 28 vatrogasaca gasili su požar na dv krovišta kuća u nizu na Trnovčici u Zagrebu. Požar je stavljen pod kontrolu. 

- Iskre su frcale na sve strane... Pretpostavlja se da je dimnjak - izjavila je susjeda obitelji čija se kuća u Božjakovinskoj ulici na Trnovčici u Zagrebu zapalila u srijedu u popodnevnim satima.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Zapalilo se i prešlo na drugu kuću - dodala je druga susjeda, kazavši da je plamen potom zahvatio krovište susjedne kuće. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Majstori su krivo napravili... Ventili nije uopće zatvorio. Oni su sve renovirali ovoga ljeta. Kažu da instalacije nisu sigurno dirali... Vjerojatno nisu očistili ili nešto. Griju se na drva. Vatra je planula u sekundi, vatrogasci su došli za dvije, tri minute - dodala je.

Prema našim saznanjima, u kući nije bilo nikoga osim majke i djeteta, a u požaru nije bilo ozlijeđenih. 

- Mi smo primili dojavu u 18.40 sati. Imali smo još dvije intervencije u tijeku, pa je upućena postaja Dubrava s jednim vozilom i postaja Žitnjak. Dojava je prvo bila da je vatra uhvatila krovište, a zatim je javljeno da je požar zahvatio dvije kuće, kako je i bilo. Znači ukupno je došlo osam vatrogasnih vozila i 28 vatrogasaca. 

Prva ekipa je zatekla ženu i dijete unutra, oni su ih izveli van. Nije bilo potrebe za intervencijom hitne pomoći, oni su tu negdje kod susjeda ili rodbine, izjavio je vatrogasac. 

Ova opožarena kuća je dimenzija 9 x 12 krovište, kompletno je izgorio gornji stan u potkrovlju i pola metra je uhvatila grede kuće do.  Unutrašnjost ove druge kuće nije izgorjela, a potkrovni stan na prvoj kući je skroz izgorio, dok se dolje još uvijek nešto preuređuje, objasnio je. 

Komentari (31)
  • Plan je zahvatio krovište a ventili se nisu zatvorili,ima li tko normalan?

    21. 11. 2018,   20:39
  • Hmm... dobro da je plan zahvatio samo krovište, jer bez plana šteta bi bila sigurno puno veća :))

    21. 11. 2018,   21:27
  • Neispravan dimnjak?

    21. 11. 2018,   21:15