Obavijesti

Promo sadržaj

Pozitivna priča iz Hrvatske - je li to moguće?

Pozitivna priča iz Hrvatske - je li to moguće?
10

Za one koji misle da je proizvodnja tjestenine laka i jednostavna - jeste li znali da je za proizvodnju jednog pakiranja tjestenine premium kvalitete potrebno više od dva puna radna vremena, a za složenije oblike i više od tri puna radna vremena?

Čitajući novinske članke i gledajući TV reportaže čovjek bi pomislio da se u Hrvatskoj događa malo toga pozitivnoga jer broj negativnih vijesti daleko premašuje onaj pozitivnih. Stoga, za promjenu i osvježenje, evo jedne dobre vijesti – i tjestenina napravljena u Hrvatskoj može biti prepoznata po svojoj kvaliteti i više se nego uspješno nositi s onom inozemnom, ponajviše talijanskom koju nam trgovački lanci uporno nameću na svojim policama.

Marodi, najveći domaći proizvođač premium suhe tjestenine, ne samo da proizvodi istu iz visokokvalitetne durum (tvrde) pšenice, koja sadrži 30-50% više bjelančevina od obične (meke) pšenice, već je nakon miješanja i oblikovanja suši vrlo postupno, od 10 do 20 sati, na temperaturama do 60°C. Standardna industrijska tjestenina koju ćete najčešće zateći na policama u trgovinama suši se vrlo brzo, u roku od 2 do 3 sata na temperaturama iznad 90, pa čak i iznad 100°C. Kao što je duže sušenje odlika premium pršuta, tako je ono odlika premium tjestenine jer bolje zadržava njezine hranjive vrijednosti, prirodan izgled, boju, miris, punoću teksture i okusa, a također je čini i lakše probavljivom (nekima standardna industrijska tjestenina teško 'pada' na želudac). Kod premium tjestenine isključivi je naglasak na kvaliteti, za razliku od standardne industrijske tjestenine kod koje brzina donosi uštede u proizvodnji.

Kako bi sve bilo maksimalno kvalitetno, u proizvodnji tjestenine s jajima, Marodi koristi isključivo svježa, višestruko provjerena i pasterizirana jaja (ne jaja u prahu), i to u velikim količinama -- cca jedan par jaja na svako 400g pakiranje, a što odgovara udjelu od 20% jaja. Jaja povećavaju hranjivu vrijednost tjestenine (udio i biološku vrijednost bjelančevina, esencijalnih aminokiselina, vitamina) te je čine gurmanski boljom dajući joj dodatnu punoću teksture i okusa.

Za oblike tjestenine posvećene umacima, Marodi u proizvodnji koristi brončanu trafilu (specijalni alat za oblikovanje tjestenine) koji čini površinu tjestenine hrapavijom tako da bolje 'hvata' umak, za razliku od glađe (i time sjajnije) površine s koje umak lakše klizi. Najnoviji Marodi 'hvatači umaka' su Gran Fusilli u čijim velikim viticama ima pregršt mjesta za vama omiljeni umak.

Konačno, ni u jednoj Marodi tjestenini nećete naći aditiva, umjetnih boja ili konzervansa.

Sve gore pobrojano čini Marodi tjesteninu omiljenim izborom hrvatskih potrošača koji su je svojim povjerenjem i kupnjom učinili vodećom domaćom premium tjesteninom.

I za kraj ove uspješne hrvatske priče dovoljno je reći: Marodi tjestenina. I dovoljno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.