Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poziv američke crkve: 11. rujna spalite knjigu Kuran

None Foto: REUTERS/PXL

Kršćanska fundamentalistička crkva pozvala je svoje članove da javno spale jedan primjerak Kurana. H. Clinton ideju je nazvala 'sramotnom'

Američki ministar pravosuđa Eric Holder izjavio je da bi akcija spaljivanja Kurana, koju povodom godišnjice napada 11. rujna, planira kršćanska fundamentalistička crkva, bila 'idiotska i opasna'. Kršćanska zajednica Dove World Outreach Center sa sjedištem na Floridi poznata je po protuislamskim stavovima. Njezin predsjednik Terry Jones rekao je da će se spaljivanjem Kurana 'prisjetiti svih onih koji su brutalno ubijeni' te 'poslati upozorenje radikalnom islamu', piše Sky News.  Dan 11. rujna proglasili su 'međunarodnim danom spaljivanja Kurana' i pozvali svoje poklonike i sve kršćane da spale po jedan primjerak te svete knjige. Na akciju je reagirala i američka državna tajnica Hillary Clinton te rekla kako je ideja 'sramotna'. Predstavnica muslimanske zajednice u SAD-u Ingrid Mattson, rekla je da se američke muslimanske obitelji od 11. rujna nisu osjećale toliko uplašeno i nesigurno. Ideju su osudili i svi vjerski čelnici koji su se sastali u ministarstvu pravosuđa. Zabrinutost zbog bijesa koji bi ovakav potez mogao izazvati, izrazio je i NATO kao i zapovjednik međunarodnih snaga u Afganistanu, general David Petraeus.

Komentari (12)
  • Bravo Stari Mudrac! Nek si čuvaju nebodere! Poslije civili stradaju i to masovno! Zato što se oni uslikavaju dečkići zbildani (a zapravo topovsko meso!) kraj svojih puškica, misle da su jaki, pa izazivaju! Nemojte da vas sredi Bin Laden dok si rekao keks!

    8. 9. 2010,   09:45
  • Džesmin Džihad od milja.

    8. 9. 2010,   09:45
  • a da spale bijelu kucu? ipka su oni ODGOVORNI za taj napad!!!Ali ne ..i kakva j to fundamentalisticka crkva??? WTF!? oni su od boga odlucili napravit agresivnog fundamentalnog (temeljnog) zlocinca?

    8. 9. 2010,   09:45