Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poziv bankama:'Radnicima koji imaju kredite olakšajte otplatu'

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić pozvali su predstavnike svih banaka koje djeluju na području Istre da radnicima Uljanika koji imaju kredite izađu u susret

Valter Flego  i Boris Miletić pozvali su u ponedjeljak predstavnike svih banaka sa područja Istre da radnicima Uljanika koji imaju kredite izađu u susret te da im olakšaju otplatu mjerama poput reprogramiranja kredita, priopćeno je iz kabineta župana.

Sve banke su spremne pomoći, iskazale su socijalnu osviještenost i fleksibilnost te naglasile kako svakome klijentu radniku Uljanika pristupaju individualno, navodi se u priopćenju.

Sastanak je održan na inicijativu župana i gradonačelnika, kako bi se raspravljalo o situaciji u Uljaniku i na koji je način pomoći radnicima koji već sedam mjeseci ne primaju plaće.

Flego se osvrnuo na javni poziv bankama za uključivanje u program kreditiranja poduzetnika "Poduzetnik Istarska županija 2019.“, koji je otvoren do 5. travnja, rekavši da je cilj programa osiguranje kredita za poduzetnike uz nižu kamatnu stopu, u čemu sudjeluje i Istarska županija s jedan posto.

 - Na taj način županija nastavlja s pomaganjem i poticanjem razvoja malog i srednjeg poduzetništva, a financijskim poticajima sustavno se stvara povoljno poduzetničko okruženje za razvoj postojećih i otvaranje novih poslovnih subjekata i radnih mjesta - poručio je Flego.

Kreditni potencijal programa iznosi 60 milijuna kuna, a osiguravaju ga poslovne banke i HBOR. Program obuhvaća kredite za malo i srednje poduzetništvo za nove investicije i trajna obrtna sredstva te kredite za mlade poduzetnike i žene poduzetnice.

Nakon odabira banke definirat će se konačni uvjeti programa, sklopiti ugovor o poslovnoj suradnji s bankama i HBOR-om, objaviti poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu poduzetničkih kredita i imenovati povjerenstvo za provedbu programa, kaže Flego.

Komentari (44)
  • Ovo se zove imati obraz istarskog političara. Znaš da si među prvima odgovoran za propast industrije, još se usudiš javno istupati i upirati prstom u cijelu hrvatsku, svi krivi samo ids nevin.

    1. 4. 2019,   14:02
  • Ono kaj meni nije jasno je zakaj su zavarivaci i ostali radnici u danasnjim uvjetima na trzistu uopce 7 mjeseci cekali na placu? Pa danas prodavacice bez 2mj iskustva imaju najmanje 4000kn redovite place i to van sezone, a iskusni majstori nadju posao u roku 2 tjedna bilo to u Istri, Italiji ili ostatku EU-a.

    1. 4. 2019,   14:01
  • Normalni radnici su ionako odavno otišli. Ostali su neradnici koji su skupa sa lopovskim upravama i zaslužni za propast.

    1. 4. 2019,   14:05