Obavijesti

Promo sadržaj

Poziv na IV. obrtnički forum o obrtništvu Zagrebačke županije

Poziv na IV.  obrtnički forum o obrtništvu Zagrebačke županije
4

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, kao i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić uputili su poziv za sudjelovanjem na IV. Obrtničkom forumu o obrtništvu Zagrebačke županije

Obrtništvo u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji bilježi značajan oporavak. U 2018. godini otvoreno više od 2.000 novih obrta, o čemu će više riječi biti na forumu, koji će se održati u srijedu, 20. veljače, u  hotelu Sport, Etanska ul. 2, Ivanić-Grad, s početkom u 12:00 sati.

U okviru foruma župan Stjepan Kožić,  predsjednik Obrtničke komore Zagreb (OKZ) Mirza Šabić, pomoćnica ministra Gospodarstva poduzetništva i obrta Ana Mandac, predstavnik Ministarstva pravosuđa te brojni gradonačelnici i načelnici općina Zagrebačke županije, ravnatelji strukovnih škola, kao i drugi uzvanici sudjelovat će u panel diskusiji na kojoj će se raspravljati o perspektivama razvoja obrtništva, problemu manjka radnika u obrtu, centrima kompetencije, osnivanju poduzetničkih inkubatora u udruženjima obrtnika županije, kao i drugim aktualnim temama.

Forum će biti prilika da i brojni obrtnici postave svoja pitanja i predlože rješenja konkretnih situacija s kojima se susreću u svom poslovanju. Također, direktor tvrtke Brodoto Damir Šoh govorit će o alternativnim načinima financiranja poduzetničkih ideja, odnosno crowdfundingu i mogućnostima novog zapošljavanja, dok će gđa. Mirela Alpeza  iz CEPOR-a upoznati nazočne što s poslovanjem nakon odlaska u mirovinu kao i praktičnim iskustvoma drugih zemalja.

Obrtnički forum svake godine okuplja velik broj uspješnih obrtnika i predstavnike vlasti, a održava se s ciljem pronalaženja kvalitetnih rješenja za zaštitu i poticanje razvoja obrtništva i malog poduzetništva, u suradnji s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.  

Sudionici foruma podržavaju rješavanje aktualnih problema obrtništva, kako bi se stvorili što povoljniji uvjeti na tržištu, potaknulo veće sudjelovanje obrtnika u lokalnoj vlasti, ojačala komunikacija i suradnja obrtnika, gradova i lokalne samouprave te pojačala uloga gradova i tijela lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.