Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Poziv u NATO učvrstit će položaj Hrvatske u svijetu'

None Foto: R. Anić

Sanader je nakon sastanka s predsjednikom Mesićem i Lukom Bebićem istaknuo da je ulazak u NATO veliki vanjskopolitički uspjeh Hrvatske

Bude li Hrvatska pozvana u NATO, bit će to velik uspjeh jer članstvo u Sjevernoatlantskom savezu učvršćuje naš vanjskopolitički položaj, izjavio je u ponedjeljak u Zagrebu hrvatski premijer Ivo Sanader.
Sanader je nakon sastanka s predsjednikom Mesićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem istaknuo da će uz ulazak u Vijeće sigurnosti UN-a i kraj misije OESS-a, to biti treći veliki vanjskopolitički uspjeh Hrvatske.
Mesić je ocijenio da je hrvatska vojska strukturno spremna za priključenje, no ostaje pitanje opreme i naoružanja, a to je, ističe Mesić, zapravo pitanje financijskih mogućnosti države.
Sastanak u državnoj rezidenciji u Visokoj ulici u Zagrebu bio je jedan od redovitih sastanaka državnog vrha, na kojem se razgovaralo o pripremama za summit NATO-a od 2. do 4. travnja u Bukureštu.

Komentari (3)
  • .zanimljivo,svi su za Nato čak i najljući politički protivnici Mesić ,Sanader,Milanović..još kad bi nam konačno kazali za čije interese ćemo ratovati i ginuti..to nam samo potvrđuje da su svi oni sluge velikih gazda bez kojih se ne može biti na vlasti..ili kako je to Mesić kazao kad je umirovio generale i kad su ga pitali boji li se vojnog udara \"..ma hajte molim vas,gdje ste to vidjeli vojni udar a da nije bio potpomognut izvana?\"..jadan narod,ni nezna šta ga čeka..

    28. 1. 2008,   13:02
  • Uh, što će nam sada biti lijepo! Odmah će nam se standard popraviti. A tek kad uđemo u EU.Moj Bože, samo do tada ja mislim da od Hrvatske neće biti niti h...

    29. 1. 2008,   09:01
  • ucvrstit ce njihovo mjestou njihovim guzicama,...uffff, daj mi recite a kaj ce to nama

    29. 1. 2008,   09:04