Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kolinda: Pupovac me proziva zbog parlamentarnih izbora

None Foto: predsjednica.hr

Predsjednica Grabar Kitarović poručila je Miloradu Pupovcu da njegove izjave ne pridonose suživotu i da ih može razumjeti jedino u kontekstu nadolazećih izbora

Nakon što je Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća, prozvao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović riječima "da se treba ograditi od uzvikivanja Za Dom spremni" ona mu je odgovorila sljedećim riječima: 

- Kao hrvatska predsjednica ponosna sam na dostignutu razinu zaštite prava nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Hrvatska država jaka je onoliko koliko su zaštićeni njezini najranjiviji građani. Na nama političarima velika je odgovornost da svojim djelima i riječima gradimo povjerenje i omogućavamo suživot između većinskog hrvatskog naroda i pripadnika nacionalnih manjina, posebno srpske. Tome zasigurno ne pridonose najnovije izjave g. Milorada Pupovca, koje se mogu razumjeti jedino u kontekstu nadolazećih izbora. No, izbori će proći, a za popravljanje narušenih međunacionalnih odnosa trebat će puno vremena i truda. Stoga pozivam na odgovorno i tolerantno političko djelovanje, makar ono ponekad i ne donosilo poneki glas više - poručila je Grabar- Kitarović.

<div> <div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/KolindaGrabarKitarovic/posts/904445292955764:0" data-width="500"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/KolindaGrabarKitarovic/posts/904445292955764:0"><p>KGK - &quot;Kao hrvatska predsjednica ponosna sam na dostignutu razinu za&#x161;tite prava nacionalnih manjina u Republici...</p>Posted by <a href="https://www.facebook.com/KolindaGrabarKitarovic">Kolinda Grabar-Kitarović</a> on&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/KolindaGrabarKitarovic/posts/904445292955764:0">Friday, August 21, 2015</a></blockquote></div></div> </div>
Komentari (407)
  • Pupovac je frustriran i takav će bit dovijeka. Taj čovjek svojim izjavama vrijeđa zemlju od koje prima plaću i u kojoj živi, pa kako ga nije sramota?!

    21. 8. 2015,   13:33
  • Treba voljeti Hrvatsku. Treba poštivati domovinu u kojoj si rođen i u kojoj živiš. Predsjednica se ponaša u skladu s dvadesetogodišnjim društveno- političkim stanjem u Hrvatskoj. Kolinda voli svoju domovinu i želi da svi hrvatski građani vole Hrvatsku.

    21. 8. 2015,   13:38
  • pupavcva u srbiji zovu "ustaša" jer nije dorasao razini četnikovanja !!

    21. 8. 2015,   13:53