Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pozlilo mu na 1200 metara: HGSS spasio planinara iz BiH

Planinar je imao jake bolove u prsištu, povišeni tlak i malaksao je. Kako je padala noć i nije bilo moguće izvesti helikoptersku akciju spašavanja odlučeno je da se po unesrećenog krene rano jutros...

S Velebita je u srijedu rano ujutro, u akciji u kojoj je sudjelovao vojni helikopter, spašen planinar kojemu je pozlilo.

U utorak, nakon povratka s potrage za nestalim državljaninom BiH na Biokovu, dežurna ekipa letača spašavatelja dobila je dojavu o potrebnoj pomoći planinaru na skloništu Ivine vodice na Velebitu, izvijestio je HGSS.

Planinar je imao jake bolove u prsištu, povišeni tlak i malaksao je. Kako je padala noć i nije bilo moguće izvesti helikoptersku akciju spašavanja odlučeno je da se po unesrećenog krene rano jutros. S Firula je u 6 sati poletio helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s letačkom  posadom Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze i liječnicom HGSS-a prema Velebitu.

Spustili su se blizu skloništa na 1200 metara nadmorske visine, gdje je liječnica pregledala unesrećenog, nakon čega je prebačen do vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, gdje ga je preuzeo tim hitne medicinske pomoći iz Zadra.

MORH navodi da je to 12. akcija potrage i spašavanja u ovoj godini u kojoj su sudjelovale letačke posade Eskadrile transportnih helikoptera.

Komentari (5)
  • "Kako je padala noć i nije bilo moguće izvesti helikoptersku akciju spašavanja odlučeno je da se po unesrećenog krene rano jutros. " Jedino naši helikopteri ne mogu letjeti po noći, svi drugi mogu?

    9. 8. 2017,   12:14
  • Ode mulec tam gdi normalni ne idu bez veze a onda 100 ljudi traži bedaka......no zdravi fizički su uglavnom i u glavu čisti..........

    9. 8. 2017,   13:12