Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Poznat mi je slučaj 'stan', taj čovjek nije hrvatski branitelj...'

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Poznato mi je da me ta osoba zvala u nekoliko navrata, da sam ga usmjeravao prema tijelima nadležnima za rješavanje tih konkretnih pitanja, osoba nije hrvatski branitelj, tvrdi ministar

Prije sjednice Vlade, ministar branitelja Tomo Medved komentirao je ishod propale nabave izraelskih borbenih aviona F-16. Ministar je komentirao i priču prema kojoj je pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić, ali i sam ministar rješavao stambeno zbrinjavanje hrvatskog branitelja tako što mu je savjetovao da provali u jedan od praznih stanova, o čemu je prvi pisao Telegram

Naime, branitelj  Mario Vrbanić iz Vukovara Telegramu je dao na uvid mobitel pun poruka u kojima se dopisivao s pomoćnikom ministra, a on mu je savjetovao: 'provali u prazan stan, a mi ćemo zažmiriti' a pitanje je li Hrvatska trebala biti opreznija u procesu odluke kupnje aviona, Medved je odgovorio:

'Trebali smo nastaviti analizirati sve parametre'

- Tijekom cijelog procesa svi raspoloživi pokazatelji usmjeravali su na to da će se proces odvijati prema planu'. Ali evo, strpimo se, donosimo odluku i nastavljamo dalje. Ono što je iznimno važno i treba naglasiti je strateška odluka o nabavci zrakoplova i drugo za to imamo osigurana financijska sredstva - istaknuo je.

Novinari su ministra Medveda pitali koju je pouku ministar Krstičević mogao izvući iz ove priče.

- Ja sam uvjeren da smo svi, analizirajući sve što se desilo nakon što je proces pokrenut transparentno i zakonito, gdje hrvatska strana zaista nije mogla utjecati i hrvatska strana nije imala nikakve pokazatelje da može doći do zastoja u tom postupku, naučili smo svi zajedno da ubuduće kad budemo vodili postupak nastavimo temeljito analizirati sve dostupne parametre koje su važni za donošenje odluka - kazao je.

- Sve je bilo iznimno transparentno - istaknuo je Medved. 

'Poznato mi je da me zvao, on nije hrvatski branitelj'

Na pitanje je li istina da je njegov pomoćnik jednom branitelju dao do znanja da bi mogao provaliti u jedan prazan stan, ministar je odgovorio: 

- Poznat mi je taj predmet, zatražio sam cjelokupno izvješće o korespondenciji. Ono što znam, ne radi se hrvatskom branitelju, radi se o skrbniku majke čiji je drugi sin počinio suicid 2011. godine. Utvrdit ćemo sve okolnosti, a ako je došlo do propusta odgovorna osoba ni u kojem slučaju ne može i ne smije tako korespondirati - kazao je. 

- Poznato mi je da me ta osoba zvala u nekoliko navrata, da sam ga usmjeravao prema tijelima nadležnima za rješavanje tih konkretnih pitanja, osoba nije hrvatski branitelj, nego brat je počinio suicid 2011. godine. Tijekom 2017. majka je pokrenula postupak za ostvarivanje svojih prava, no više ću vam moći reći kad dobijem cjelokupno izvješće o korespondenciji - odgovorio je ministar Medved. 

Komentari (16)
  • Pogledajte ovog čovjeka. On rasipa naše novce po Bosni. Naši umirovljenici žive od 200 eura mirovine a ovaj šalje Bosancima šakom i kapom. Nadam se da će jednoga dana i njega procesuirati.

    14. 1. 2019,   14:00
  • Muppets show država

    14. 1. 2019,   13:23
  • Z ali ovaj brav međed... koliko ima branitelja a koliko HRVATSKIH RATNIKA.. ? Naravno da zna... ipak ću mu reći... hrvatskih branitelja i invalida ima koliko treba glasača hdz/kp-yu kriminalnoj parazitskoj sekti & Co... a HRVATSKI RATNICI SU U CRNOJ ZEMLJI idaleko od takvih kao ti i oni s kojima si... nije ničija gorila do zore... međede

    14. 1. 2019,   14:20