Obavijesti

Promo sadržaj

Poznati chefovi s Michelinovom zvjezdicom u Varaždinu

Poznati chefovi s Michelinovom zvjezdicom u Varaždinu
3

U Dubrovniku iskazan velik interes za radionicu „Hrvatska 365 Gourmet“

Hrvatska turistička zajednica (HTZ), u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, organizira edukacijsku radionicu „Hrvatska 365 Gourmet“, koja se održava 20. studenoga u Hotelu Turist u Varaždinu. Radionica pruža vrhunski edukativan sadržaj i informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije, ali i u segmentu marketinga. 

„Izuzetno me veseli što će među gradovima domaćinima ovih radionica biti i Varaždin. Promocija turizma na kontinentu jedan je od ciljeva Hrvatske turističke zajednice, a ova je radionica samo jedna od brojnih aktivnosti koje provodimo s ciljem poticanja kvalitete u važnom segmentu kao što je eno-gastronomija. Ovo je ujedno odlična prilika svim turističkim djelatnicima i ljubiteljima gastronomije da čuju savjete i tajne vrhunskih svjetskih chefova na temelju kojih će u svojim destinacijama kreirati buduću zanimljivu kulinarsku ponudu“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako su dosad radionice uspješno održane  u gradovima među kojima su Dubrovnik, Zagreb, Opatija, Vukovar i drugi. 

U sklopu radionice sudionici će imati priliku odslušati predavanje na temu „Plodovi mora, alge i njihovo sljubljivanje - Pečeni ulov“, kojeg će održati chef Giuseppe Mancino, nositelj dvije Michelinove zvjezdice iz restorana Il picollo principe iz Viareggija. Mancinovo predavanje će sadržavati show cooking baziran na plodovima mora i algama te njihovom sljubljivanju u nezaboravan gastronomski užitak. „Moja je kuhinja svojevrsna mješavina kreativnosti i klasicizma. Trudimo se obnoviti tipična jela, a da pritom ne mijenjamo tradicionalne okuse“, poručio je Mancino. 

Predavanje na temu „La Capinera kao bogatstvo sicilijanske kuhinje obnovljene inteligentnom i inovativnom kreativnošću“ održat će chef Pietro D'Agostino, nositelj jedne Michelinove zvjezdice iz restorana La Capinera iz Taormine. Njegovo će predavanje sadržavati teorijski dio o funkcioniranju restorana posvećenom bogatstvu sicilijanske kuhinje s inteligentnom i inovativnom kreativnošću čime će se sudionicima staviti naglasak na usvajanju praktičnih znanja i vještina.

Među temama koje će se obraditi su i deserti, somelijerstvo te marketing. Tako će predavanje na temu „Impresivan desert za prekrasne uspomene“ održati Bruno Pastorelli, chef slastičar iz Assiette Champenoise iz Reimsa. Njegovo će predavanje uključivati pripremu autorskih recepata, a polaznici će imati priliku naučiti pripremu francuskih slastica poput nougata, karamela i marshmallowa. Chef Bruno pravi je slastičarski genij te je tvorac poznate škole slastičarenja ELDA u Španjolskoj. Predavanje „Sommellerie: prijenos kroz osjetila za zadovoljstvo gosta“ održat će Maurizio Dante Filippi, koji će se usredotočit na učinkovito komuniciranje povijesti vina, ali i na načine kako okuse hrvatskih vina prezentirati gostu koji nije upoznat sa sortama i regijama koje se nalaze u Hrvatskoj. 

Radionicu će predavanjem o marketingu zaključiti Gabriel Vasquez, koji će održati predavanje pod nazivom „Strategija cijena, e-ugled povezan s kulturnom baštinom“. Vasquez, inače izvršni MBA te magistar marketinga i upravljanja prodajom, govorit će o mogućnostima brendiranja određenog područja ili destinacije kroz hranu, ali i mogućnosti da neko geografsko područje brendira hranu. „Lokalna i regionalna hrana daju dodatnu vrijednost destinaciji i na taj način doprinose kompetitivnosti zemljopisnog područja. Promocija destinacije kroz gastronomiju mora se obaviti kroz čistu diferencijaciju i dodanu vrijednost od njenih kulinarskih izvora pa je nužno imati kuhinju koja je prepoznatljiva putnicima i turistima te koja je priznata u svijetu“, naglašava Vasquez.

Dodajemo kako se ista radionica jučer održala u Dubrovniku u hotelu Kompas. Radionica je okupila više od 80 sudionika koji su tako iz prve ruke svjetski poznatih chefova i eno-gastronomskih stručnjaka imali priliku čuti sve pojedinosti na temu eno-gastronomskog turističkog proizvoda. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.