Obavijesti

News

Komentari 184

Pozvao inspekciju u KBC Split: 'Otac je trpio bolove i gušio se'

Pozvao inspekciju u KBC Split: 'Otac je trpio bolove i gušio se'
5

Kaštelanin Marijo Duišin izgubio je strpljenje i razumjevanja za probleme u zdravstvu nakon što je njegov otac devet sati, u nesvjesnom stanju, na propuhu i pod groznicom čekao prijem

VIDEO

Nakon što je u splitskoj bolnici doživio ignoriranje molbi da se njegovom bolesnom ocu omogući adekvatna njega, koji je devet sati čekao na prijem na jedinicu intenzivne skrbi Klinike za neurologiju, Kaštelanin Marijo Duišin izgubio je strpljenje i razumjevanja za probleme u zdravstvu te je cijeli slučaj odlučio prijaviti inspekciji Ministarstva zdravlja. U prijavi navodi kako je njegov otac Josip dovezen sa vozilom hitne pomoći na hitni prijem pulmologije u petak, 7. listopada, u 10 sati ujutro sa sumnjom na upalu pluća i moždani udar u podlozi gdje je nakon nalaza i pregleda u 14 sati prebačen na hitni neurološki prijem. Tek u 19 sati primljen je intenzivnu skrb Klinike za neurologiju. Do tada je u nesvjesnom stanju čekao pod visokom temeperaturom i groznicom na hodniku prijema izložen hladnom propuhu zajedno s pedesetak pacijenata koji su čekali pregled.

Otac je trpio užasne bolove i gušio se u sekretu


- U subotu i nedjelju u vrijeme posjeta u jedinici intenzivne skrbi niti u jednom trenutku nije bilo lječnika da mi daju potrebne informacije o zdravstvenom stanju moga oca. Na telefonske pozive u intenzivnom odjelu mi je rečeno da je praznik, nedjelja, da nema lječnika i da ću informacije najvjerojatnije saznati u ponedjeljak. U ponedjeljak sam saznao da mi je otac prebačen sa intenzivne u sobu na odjelu, da je liječnik koji ga vodi otišao kući. Oca sam zatekao u sobi broj 1 u vrlo lošem stanju jer je trpio užasne bolove i gušio se u sekretu iz pluća, nalazio se na tehnički neispravnom krevetu kojemu se uzglavlje se nalazi pod kutem od 45 stupnjeva ispod vodoravne crte i ne može se podignuti. Madrac se zbog toga nalazi u zraku i nema oslonac zbog čega je moj otac koji je 15 godina sa oduzetom desnom stranom tijela, ukoćenošću vrata i nemogućnošću komunikacije zbog posljedica moždanog udara trpio nezamislivo užasne bolove jer je gornjom polovicom tijela visio u zraku. To je nekompetetno bolničko osoblje na odjelu protumačilo kao psihički poremećaj i po listi vidim da su ga nakrcavali lijekom Haldol - stoji u prijavi inspekciji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sestre: 'Pola kreveta je neispravno'


Marijo Duišin je potom od sestara na odjelu zatražio zamjenu kreveta za ispravan na što su mu one, kako navodi, odgovorile da znaju da je neispravan i da je na odjelu pola kreveta neispravno te da su one nadležne upozoravale na to.


- Ponovno sam zahtijevao da se donese ispravan krevet na što mi je jedna od sestara odgovorila da neće njoj posjeta govoriti što da radi. Druga sestra je donijela još jedan jastuk iz druge sobe. Zatražio sam da pozovu dežurnog liječnika. Uskoro su se u hodniku pred sestrama počeli pojavljivati i ostali članovi obitelji pacijenata sa sličnim problemima, sestre su isto odgovarale da su kreveti neispravni, da odjelu nemaju jastuka, da nemaju deka i slično te da su upozoravale nadležne na to i da su nemoćne. Nakon dužeg čekanja na odjelu se pojavio dežurni liječnik kojeg sam odveo do kreveta i ukazao na problem, odgovorio mi je da on nije odgovoran za tehnički neispravan krevet da to nije njegov problem, kazao sam mu da je život mog oca u opasnosti jer se može tijekom noći ugušiti, na što je on odgovorio da se obratim sutra šefu klinike. Ponovno sam zahtijevao da on kao dežurni liječnik zatraži ispravan krevet sa drugog odjela na što je oodgovorio da on to ne može i otišao. Da bih rješio problem uspio sam podložiti nekako ormarić pod rub kreveta da bude bar u vodoravnom položaju. Inače u toj sobi niti jedan krevet nije tehnički ispravan – naveo je Duišin zatraživši da se istraži krivična i kaznena odgovornost medicinskog i lječničkog osoblja na odjelu, zbog čega se pacijenti klinike za neurologiju koji su nepokretni i nemaju mogućnost komunikacije namjerno bacaju na tehnički neispravne krevete gdje im zbog položja prijeti upala pluća i trpe nezamislive bolove pa ih onda tove antipsihoticima. 

Uspio izboriti pristojan prijem za oca


- S obzirom da je život mog oca u opasnosti ukoliko tijekom jutra problem ne bude riješen biti ću prisiljen kao jedini način da ga zaštitim podnijeti prijavu DORH-u i nadležnoj policijskoj postaji zbog pokušaja ubojstva - naveo je Duišin koji je nakon odaslanog pisma u KBC-u uspio izboriti pristojnu njegu za svoj oca. U cijeloj priči zahvaljuje dr. Tereziji Pijerov i specijalizantici na hitnom neurološkom prijemu na ljudskosti i humanom pristupu. 


- Žalosno je da hitni neurološki, psihijatrijski i interni prijem drži 50 pacijenata u teškom stanju na hladnom hodniku u kolicima, na nosilima na propuhu i nemaju ni deku da im daju da se zaštite – zaključuje Duišin. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 184
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a