Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pratimo rast cijena goriva, vidjeti ćemo što s trošarinama'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prosječna cijena litre benzinskih goriva u Hrvatskoj u utorak je iznosila 10,41 kunu, što je za otprilike 10 lipa više nego dan ranije, podaci su s internetske stranice Ministarstva gospodarstva...

Ministar financija Zdravko Marić u utorak je izjavio da Vlada prati razvoj događaja vezan uz rast cijena goriva te da se radi na cjelokupnom paketu poreznog sustava, čiji su integralni dio trošarine.

"Pratimo razvoj događaja, za sada ništa ne odstupa od naših nekakvih originalnih predviđanja i očekivanja", kazao je Marić odgovarajući na pitanja novinara na ulasku u Banske dvore.

NOVO POSKUPLJENJE Gorivo je opet 'otišlo gore': Za litru benzina i do 20 lipa više!

"Naravno da ćemo nastaviti tim putem pa ćemo vidjeti. Radimo na cjelokupnom paketu poreznog sustava, trošarine su jedan integralni dio toga, ali u ovom trenutku vam ne mogu ništa više od toga reći", izjavio je Marić, kojeg su novinari pitali hoće li se učiniti nešto s obzirom na rast cijena goriva.

Prosječna cijena litre benzinskih goriva u Hrvatskoj u utorak je iznosila 10,41 kunu, što je za otprilike 10 lipa više nego dan ranije, podaci su s internetske stranice Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta - www.min-go.hr.

PRIJETE POSKUPLJENJA Gorivo može ići i do 15 kn? A jedini spas su niže trošarine...

Cijena litre benzinskih goriva premašila je razinu od 10 kuna 17. travnja.

Komentari (20)
  • Umjetno napumpana cijena sa umjetnim spustanjem vrijednosti eura i tako svake godine prije sezone!!!samo budale vam vjeruju!!!

    15. 5. 2018,   13:08
  • Lopoviiiii, pljačkali ste nas dok je cijena nafte bila niska, pljačkate nas i sada kada je porasla. Zašto nam niste dali da uživamo u niskoj cijeni? Da bar malo predahnemo. Punili ste svoje đepove a ne državne. Država nam je zadnji jad i bijeda zahvaljujući vama.

    15. 5. 2018,   13:26
  • koje je opravdanje za tako visoku cijenu goriva?

    15. 5. 2018,   12:55