Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pratio je upute za kraći put na GPS-u i zalutao u minsko polje

None Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Muškarac je krenuvši iz Malih Zdenaca u nedjelju oko 23.30 sati uključio GPS uređaj da ga navodi do Nove Gradiške s tim da mu je zadao da odabere najkraći put

Prava drama odvijala se u noći sa subote na nedjelju u šumi na obroncima Psunja kod mjesta Gornja Šumetlica. Muškarac (31) koji je Golfom krenuo iz Malih Zdenaca prema Novoj Gradiški oko 23.30 sati pozvao je Službu 112 i rekao je da se izgubio i da dalje ne zna kamo krenuti. 

– Dobili smo poziv i odmah smo organizirali dvije ekipe sa po tri čovjeka, iz Pakraca i Nove Gradiške, koje su krenule u potragu za izgubljenim muškarcem. Stupili smo s njim u kontakt i dali mu osnovne upute. Rekli smo mu da nas čeka kod svog automobila. Više puta smo s njim razgovarali vodeći računa da mu se ne potroši baterija na mobitelu. I dobro je da je slušao upute jer da se nastavio kretati mogli smo se mimoići. Nakon sat i pol bili smo kod njega – rekao je Dražen Mlinarić, pročelnik GSS-a Požega. 

Muškarac je prije polaska iz Malih Zdenaca uključio GPS uređaj da ga navodi do Nove Gradiške s tim da mu je zadao da odabere najkraći put. Nedugo iza toga našao se na makadamskoj cesti koja je vodila kroz psunjska bespuća. Čim je shvatio da se izgubio i da zalazi sve dublje u šumu, pokušao je skrenuti na sporedne ceste, ali je nailazio na rampe. U mrkloj noći automobilom je osvijetlio nekoliko tabli na kojim je pisalo da je područje minirano. Strah se pojačao kada je shvatio da je u minskom polju. 

– Kada smo ga pronašli djelovao je prestrašeno, zbunjeno i dezorijentirano. Na licu smo mu vidjeli sretan osmijeh kada nas je ugledao kao da je vidio svoje najmilije. Izveli smo ga na državnu cestu i uputili prema Novoj Gradiški uz savjet da se ne treba u potpunosti oslanjati na GPS, što uostalom piše i uputama za korištenje tog uređaja – rekao je Mlinarić.

Komentari (10)
  • ja putujem bez GPS-a, GPS-a sa nebesa...

    2. 7. 2012,   18:03
  • To je proivod EI Niš.

    2. 7. 2012,   18:12
  • made in China

    2. 7. 2012,   19:40