Obavijesti

News

Komentari 10

Pratio je upute za kraći put na GPS-u i zalutao u minsko polje

Pratio je upute za kraći put na GPS-u i zalutao u minsko polje
1

Muškarac je krenuvši iz Malih Zdenaca u nedjelju oko 23.30 sati uključio GPS uređaj da ga navodi do Nove Gradiške s tim da mu je zadao da odabere najkraći put

VIDEO

Prava drama odvijala se u noći sa subote na nedjelju u šumi na obroncima Psunja kod mjesta Gornja Šumetlica. Muškarac (31) koji je Golfom krenuo iz Malih Zdenaca prema Novoj Gradiški oko 23.30 sati pozvao je Službu 112 i rekao je da se izgubio i da dalje ne zna kamo krenuti. 

– Dobili smo poziv i odmah smo organizirali dvije ekipe sa po tri čovjeka, iz Pakraca i Nove Gradiške, koje su krenule u potragu za izgubljenim muškarcem. Stupili smo s njim u kontakt i dali mu osnovne upute. Rekli smo mu da nas čeka kod svog automobila. Više puta smo s njim razgovarali vodeći računa da mu se ne potroši baterija na mobitelu. I dobro je da je slušao upute jer da se nastavio kretati mogli smo se mimoići. Nakon sat i pol bili smo kod njega – rekao je Dražen Mlinarić, pročelnik GSS-a Požega. 

Muškarac je prije polaska iz Malih Zdenaca uključio GPS uređaj da ga navodi do Nove Gradiške s tim da mu je zadao da odabere najkraći put. Nedugo iza toga našao se na makadamskoj cesti koja je vodila kroz psunjska bespuća. Čim je shvatio da se izgubio i da zalazi sve dublje u šumu, pokušao je skrenuti na sporedne ceste, ali je nailazio na rampe. U mrkloj noći automobilom je osvijetlio nekoliko tabli na kojim je pisalo da je područje minirano. Strah se pojačao kada je shvatio da je u minskom polju. 

– Kada smo ga pronašli djelovao je prestrašeno, zbunjeno i dezorijentirano. Na licu smo mu vidjeli sretan osmijeh kada nas je ugledao kao da je vidio svoje najmilije. Izveli smo ga na državnu cestu i uputili prema Novoj Gradiški uz savjet da se ne treba u potpunosti oslanjati na GPS, što uostalom piše i uputama za korištenje tog uređaja – rekao je Mlinarić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.