Obavijesti

News

Komentari 145

Pravi je trenutak: Plenković ide na izbore, dosta mu je ucjene?

Pravi je trenutak: Plenković ide na izbore, dosta mu je ucjene?

Iako ga HNS ucjenjuje nepodržavanjem proračuna, premijer drži sudbinu koalicije u svojim rukama. Jandroković i Božinović ga nagovaraju na prijevremene izbore...

VIDEO

Ako premijer Plenković odluči da želi na prijevremene parlamentarne izbore, onda će ih uskoro raspisati. On drži sve konce u svojim rukama, nikakav HNS, suština je razgovora sa sugovornikom bliskim premijeru.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Plenković o Povjerenstvu 01:21

Andrej Plenković još nije donio odluku želi li na izbore ili ne. No čini se da je trenutačno bliži opciji da ide jer mu je dosta ucjena. Uteg da jednostavno presiječe i odluči da se ide na prijevremene izbore jesu definitivno predsjednički izbori i strateški projekt njegove Vlade - predsjedanje Hrvatske EU-om. HDZ-u je, naime, dosta prijetnji od strane koalicijskih partnera da neće podržati proračun ako im se ne ispune svi uvjeti, ali još je jedna stvar jako važna za odluku o prijevremenim izborima.

Naime, Plenkoviću se sve češće savjetuje kako je sad pravi trenutak za njega i da bi trebao raspisati izbore. To potkrjepljuju činjenicom da si tako sigurno može osigurati bolju budućnost, naravno samo u slučaju da pobijedi. 
Jer kao pobjednik parlamentarnih izbora sljedeće četiri godine je premijer, a s takvom startnom pozicijom sigurno će pobijediti i na unutarstranačkim izborima na proljeće 2020.

'HNS zapravo radi za HDZ' 

- HDZ-ovci nikad neće ići kontra šefa koji pred sobom ima četiri godine daljnjeg vladanja državom. Zato mu ovaj manevar, a HNS mu u tome zapravo pomaže, uopće ne bi bio loš. Štoviše, mnogo njih u HDZ-u smatra da bi tako bolje prošao na izborima za stranku - govori nam sugovornik iz vrha HDZ-a koji situaciju oko koalicijskih partnera pomno prati. Zato je i došao do zaključka da HNS sad zapravo radi predstavu za Plenkovića kako bi ovaj mogao reći da raspisuje izbore.

- Vjerujte mi, HNS samo čeka da Plenković odluči ide li na izbore - govori nam naš sugovornik. No predsjedniku Vlade i šefu HDZ-a definitivno nije lako donijeti tu odluku. Jer što ako izgubi izbore ili bude relativan pobjednik pa treba partnere za koaliciju? Trenutačno HDZ ima jako mali kapacitet za koaliranje te se sve češće govori o velikoj koaliciji. Naši sugovornici su mišljenja da do nje može doći jedino ako HDZ preuzme netko tko pokriva desnicu u stranci, tipa Davora Stiera, Mire Kovača ili Ivana Penave.

Savjetuju mu da ide na izbore 

Drugi dobar razlog za raspisivanje prijevremenih izbora jest i u tome što će u ovom slučaju Plenković slagati liste za Sabor. Očekivati je tad da se na njima ne nađe ni jedno ime njegovih ljutih protivnika. Navodno Plenkovića na izbore nagovaraju Gordan Jandroković i Davor Božinović. No ono prema čemu bi se premijer i šef vladajuće stranke trebao najviše ravnati su istraživanja o tome kako bi HDZ prošao da su sad izbori. Stranka je, govori nam naš sugovornik, napravila tajno istraživanje, ali rezultati nisu poznati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"