Obavijesti

News

Komentari 126

Pravo čudo u Međimurju: Beba ispala kroz prozor auta na bor

Pravo čudo u Međimurju: Beba ispala kroz prozor auta na bor
4

U auto u kojem su bili majka i beba zabio se maloljetnik. Udario je u njihov stražnji dio. Vunena kapica dječačića je zadržala na boru, koji mu je spasio život...

VIDEO

Ma to je pravo čudo! Još sam izvan sebe od svega što se dogodilo, ali ovog trenutka ja sam najsretniji čovjek na svijetu jer su mi sin i supruga živi, ganuto nam govori otac sedmomjesečne bebe koja je preživjela ispadanje iz automobila.

Na auto u kojem su bili majka i dijete naletio je pijani maloljetnik iz Goričana. Dječačiću teškom 10 kilograma život je spasio visoki bor. Ozlijeđena mu je samo natkoljenica, a odlično se oporavlja na pedijatriji čakovečke bolnice. I otac (31) i majka (28) dječaka još se ne žele prisjećati strašnog trenutka u kojem su gotovo zauvijek izgubili svoje voljeno dijete. Teško im je bilo pričati o sudaru, pa su nas zamolili za razumijevanje zbog šoka. Duboko potreseni su i baka i djed mališana, koje smo zatekli na pragu obiteljske kuće ispred koje se teška prometna nesreća dogodila.

Baka se još nije oporavila od šoka

- Moj unuk je spašen na Svetog Stjepana. Kad sam jutro nakon nesreće izašla iz kuće, na boru je još visjela njegova kapica koja se zaplela u iglice i na njima ostala visjeti. Svećenika sam na blagoslovu kuće zamolila da mi posveti i ovaj bor koji mi je sačuvao unuka. Ne želim ni pomišljati što bi bilo da je pao na asfalt - kroz suze govori baka mališana, koja se još nije oporavila od šoka. Te hladne subotnje večeri, kaže, bili su u posjetu kod snahinih roditelja u par kilometara udaljenom selu. Otac mališana odvezao ih je kući u svom automobilu, u kojem ima autosjedalicu, i s kumovima  otišao u Varaždin. Svoj auto je ostavio u dvorištu, a sa suprugom se dogovorio da će još neko vrijeme s mališanom ostati kod svojih roditelja.

- On u Varaždin nije htio ići bez nje, ali inzistirala je da ide i on ju je poslušao. Pristala je da je tih par kilometara do kuće odveze brat, iako je negodovala i nećkala se jer njen brat u autu nema autosjedalicu. Vozila se otraga s djetetom, koje je čvrsto držala u rukama. Ja vam točno nisam vidjela što se dogodilo, samo sam pred kućom čula strašan udarac i snahu kako zapomaže i doziva svoje dijete - prisjeća se baka, koja je odmah izletjela iz kuće. Pred njihovim kućnim pragom u stražnji dio automobila u kojem je beba spokojno sjedila u majčinu naručju zabio se auto mladića (16) iz sela koji nije imao položen vozački ispit. Napuhao je 0,76 promila. Od siline udarca beba je izletjela iz auta kroz prozor i zaustavila se na granama bora, dok je vozač koji je nesreću skrivio udario u obližnji niskonaponski stup. Kao i majka bebe, lakše je ozlijeđen.

- Noge su mi se odsjekle, a iako mi je laknulo kad sam vidjela da je unuk živ. Morala sam popiti nekoliko tableta za smirenje. Moj unuk je lijep kao curica, rumen, on je maza svih nas i ne mogu zamislit život bez njega - briše rukom suze baka malog dječaka.

U njihov dom svakodnevno dolaze brojni susjedi i poznanici raspitujući se o zdravstvenom stanju mališana. A on je vedar i veseo i odlično se oporavlja na pedijatriji uz majku, koja je stalno s njim. U bolnici će ostati još neko vrijeme, a onda će kući, gdje ga iščekuju brižni otac te brojna rodbina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava