Obavijesti

News

Komentari 100

'Pravo je pitanje zašto je netko takav bio u Uredu predsjednice'

'Pravo je pitanje zašto je netko takav bio u Uredu predsjednice'
1

Pitanje je vjerodostojnosti osobe koja jednim priopćenjem može pokrenuti lavinu interesa, odnosno medija da se to raščisti. Bez obzira na to što osobno mislim da ovo nije prvi put da ova osoba iznosi neistine, izjavio je

VIDEO

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić na konferenciji za medije komentirao je stavove i namjere Odbora u slučaju Radeljić.

- Gospodin Mate Radeljić tvrdi da je 5. prosinca bio izložen pritisku od strane djelatnika Sigurnosno obavještajne agencije. Bilo bi doista žalosno kad bi kadroviranje u Uredu predsjednice radila SOA. Međutim, iščitavajući priopćenje koje je dala SOA, moram reći da ja iz njega iščitavam nešto puno ozbiljnije, a to je pravo pitanje - zašto se ta osoba uopće mogla nalaziti u Uredu predsjednice - kaže Ranko Ostojić.

'Radeljićeve tvrdnje neistinite su, zlonamjerne, ali i apsurdne'
'Radeljićeve tvrdnje neistinite su, zlonamjerne, ali i apsurdne'

Ostojić je, kaže, kao predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost tražio očitovanje SOA-e, piše N1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- S druge strane, od Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost, stručni nadzor nad radom djelatnika SOA-e. I ono što je važno, nije mi poznato da je podnesena predstavka prema Vijeću za građanski nadzor, koje odnedavno imamo formirano, koje bi, bez ikakvog utjecaja politike, moglo provjeriti istinitost predstavke - kazao je.

Pitanje vjerodostojnosti Radeljića

Ostojiću je sumnjiva i vjerodostojnost bivšeg savjetnika predsjednice. 

- Pitanje je vjerodostojnosti osobe koja jednim priopćenjem može pokrenuti lavinu interesa, odnosno medija da se to raščisti. Bez obzira na to što osobno mislim da ovo nije prvi put da ova osoba iznosi neistine. Međutim, i on ima pravo kao zviždač, kao osoba koja želi ukazati na problem - zaštitu od strane institucija - kazao je Ostojić.

Igre (š)pijuna: 'Ima tu posla i za DORH, treba sve istražiti...'
Igre (š)pijuna: 'Ima tu posla i za DORH, treba sve istražiti...'

- I osobno sam bio izložen varijanti u kojoj je na suđenju Radeljić kao tadašnji savjetnik izjavljivao da sam kao ministar unutarnjih poslova u svrhu interesa Zorana Milanovića i njegove vlade zabranjivao, odnosno davao naloge HBOR-u oko kredita osječkom poduzetniku. Ja sam mu odgovorio jednom rečenicom - da laže - istaknuo je. 

- Svatko od nas može biti izložen situaciji da mu netko prijeti, ali nakon toga ste dužni podnijeti prijavu DORH-u, a ne čekati i davati priopćenje nakon što ne ostvarite neke svoje druge ciljeve - kaže predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

- Želim upozoriti još na jedan bitan detalj - eventualne pregovore oko odlaska dugovječnog savjetnika koji su trebali rezultirati činjenicom da je on možda trebao postati predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, jedne od najvažnijih institucija koja provodi nadzor nad sigurnosno obavještajnim sustavom, provodi poslove Vijeća za nacionalnu sigurnost govori kakva se kadrovska politika zapravo vodila unutar Ureda predsjednice - dodao je Ostojić. 

'Tko dovodi takve ljude u svoj ured, dovodi u opasnost i nas ostale'

O žalosnoj činjenica da je SOA 'eventualno sudjelovala u kadroviranju ili nečemu što predsjednica može i sama obaviti', ne može se sa sigurnošću razgovarati, jer je to, kaže Ostojić, prostor za špekulacije.

SOA o Radeljiću: 'Mi radimo u skladu s Ustavom, štitimo RH'
SOA o Radeljiću: 'Mi radimo u skladu s Ustavom, štitimo RH'

- To je sistem - bacite kost i onda svi moraju razgovarati o novoj aferi, kojom se prikrivaju najvažnije stvari - da imamo ozbiljan problem sa sigurnošću naših građana. Jer ako se to događa u Uredu predsjednice, ako se obračuni rade na ovaj način, onda to govori o tome što obični građanin može doživjeti od sigurnosno-obavještajnog sustava ili dijela represivnog aparata - tvrdi.

Iščitavajući priopćenje, kaže, može nagađati da se radi 'o varijanti da je utvrđena okolnost zbog koje je i on opasnost'.

- Tko takve ljude dovodi u svoj ured, dovodi u opasnost i sve nas ostale. Ako kažu da su postupali po zakonu, onda iščitavam da je bilo razloga zbog kojih je bilo potrebno raditi protuobavještajnu zaštitu Ureda predsjednice. Mislim da je to najvažnije pitanje - kazao je Ostojić.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.