Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pravobraniteljica: Nisam došla na sastanak jer slavimo jubilej

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što ju je ministrica Blaženka Divjak prozvala jer nije došla na sastanak s njom i sindikatima, Helenca Pirnat Dragičević rekla je da je danas veliki dan za ured, 30 godina Konvencije o pravima djeteta

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak prozvala je pravobraniteljicu za djecu Helencu Pirnat Dragičević zato što nije došla na sastanak ministrice i sindikata. Divjak je u Sabor stigla na zajedničku sjednicu djece i saborskih zastupnika kojom se obilježava 30. obljetnica Konvencije o pravima djeteta. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Kasnim na obilježavanje 30 godina Konvencije o pravima djeteta jer sam provodila tu Konvenciju na način da razgovaramo kako izaći iz ove situacije da djeca budu u prvom planu. To se zove provođenje konvencije, a ne pisanje zabrinutih pisama i stajanje u pozicijama koje si unaprijed odredimo, nego izlaženje iz tih rovova i traženje rješenja. Ja sam dio rješenja - rekla je Divjak. 

Na pitanje novinara zašto nije došla na sastanak, pravobraniteljica je ranije rekla da je danas za njezin ured veliki dan te da se slavi veliki jubilej, javlja N1

PROSVJETARI U NY TIMESU I svjetski mediji pišu o štrajku: Hrvatska se muči, kaska za EU

- Od ranih jutarnjih sati sam na različitim mjestima, vezano i za štrajk, a vezano i za proslavu ove Konvencije koja mi je danas prioritet - objasnila je i dodala da nikoga nije mogla poslati na sastanak jer svi zaposlenici njezinog ureda imaju puno obaveza. 

Komentari (23)
  • Gadjiva si na prvu, bogme i na drugu, pogotovo s tim podlim osmjehom. Sam se ti šepuri i dalje dok te netko ne zgađa na cesti.

    20. 11. 2019,   13:07
  • Drugim riječima -"Morala sam ić žderat janjet"nu i praset"nu "

    20. 11. 2019,   13:34
  • Njoj su važniji proslava, domjenak i što već, nego rješavanje aktualne krize koja izravno ugrožava prava djece. Nemam riječi kojima bih izrazio svoje gađenje, doista.

    20. 11. 2019,   17:21