Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ne želim da se slučaj zataška, moj Ivan nije sklon tučnjavama

None Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL/Privatni album

Bore mu se za život: Ivan Mikuljan iz Andrijaševaca teško je ozlijeđen u, navodno, dogovorenoj tučnjavi s mladićima iz Jarmine. Leži na intenzivnoj njezi u Osijeku

Dvanaestak mladića sudjelovalo je u dogovorenoj tučnjavi u noći na srijedu u centru Vinkovaca, nakon čega je jedan od njih završio u komi i hitno su ga prevezli u osječku bolnicu, a drugi je lakše ozlijeđen.

Navodno je jedan od mladića koji su sudjelovali u tučnjavi i mladić iz Jarmine, sin HDZ-ova saborskog zastupnika.
Mladić koji ima teške ozljede glave i mnoge udarce po tijelu, od kojih je pao u komu, je Ivan Mikuljan (20) iz Andrijaševaca.

Tučnjava je dogovorena?

- Ivan i taj mladić su se navodno prvi put fizički direktno sukobili 16. kolovoza, na kirvaju u Rokovcima. Ne znam što je bio razlog sukoba, no vidio sam da su se počeli naguravati, odjednom je nastala gužva i netko ih je valjda razdvojio. Sukob je eskalirao protekle noći, kad su se navodno dogovorili naći na zajedničkoj tučnjavi u Vinkovcima - rekao je svjedok prvog sukoba, koji je želio ostati anoniman.

OBRAČUN U VINKOVCIMA Mladić se bori za život, teško ozlijeđen u masovnoj tučnjavi

Dalje navodi kako je u srijedu Ivan došao s četiri-pet prijatelja iz Andrijaševaca, dok je ekipa iz Jarmine bilo puno brojnija.

- Nažalost, sve je pošlo jako loše i Ivan je završio u komi, zbog čega mi je jako žao jer je riječ o inače mirnom dečku koji nije sklon kavgama, a za ove druge to se ne može reći jer ne prođe ni jedan vikend a da se ekipa iz Jarmine s nekim ne zakači. Znam to zato što sam više puta tome svjedočio - rekao nam je svjedok. Vukovarsko-srijemska policija je potvrdila događaj.

- Dojavu o masovnoj tučnjavi i ozlijeđenim osobama dobili smo iz vinkovačke bolnice, kamo su prvotno odvezena dva ozlijeđena mladića. Kako nismo pozvani na mjesto događaja i nismo ga vidjeli, a sudionici su se razbježali, trenutačno nismo u mogućnosti dati točnu identifikaciju sudionika. U tijeku je istraga kojom ćemo to definirati. Događaj se odigrao u 1.30 sati, praktično u centru Vinkovaca, u jednom izdvojenom prolazu - kazala je glasnogovornica vukovarsko-srijemske policije.

'Izgledao je kao da je mrtav'

- Moj Ivan je u komi i nalazi se u osječkoj bolnici. Još ga nismo uspjeli vidjeti jer su liječnici rekli da se nalazi na intenzivnom odjelu, pa sad čekamo prve informacije. Nisam znao niti mi je on spominjao da ima neke sukobe s nekima iz Jarmine. Kad je taj dan odlazio od kuće, rekao je da ide s dečkima do grada na piće. Čuo sam preko poznanika iz policije da postoji sigurnosna kamera koja je snimila tučnjavu i da se na snimci vidi da u tučnjavi sudjeluje 12 mladića, među njima i sin našeg poznatog saborskog zastupnika - kaže shrvani tata Ivan Mikuljan, koji sam odgaja svoja dva sina budući da mu je supruga nedavno preminula.
Napominje kako njegov sin nije sklon tučnjavama

- On je miran, radi na svom radnome mjestu u Županji, ima nekoliko prijatelja koji si međusobno pomažu oko poslova, voli konje, jaše u našoj udruzi i nije sklon tučnjavama - rekao je otac, koji sad strepi za život jednog od njih.

- Ne bih volio da se slučaj zataška ako je doista predvodnik te tučnjave, kako sam čuo, bio sin saborskog zastupnika - zaključio je Ivan Mikuljan.

Kontaktirali smo i saborskog zastupnika čijeg sina dovode u kontekst tučnjave:

- Neću davati izjave dok policija sve ne istraži i ne utvrdi je li moj sin uopće sudjelovao u toj tučnjavi - rekao je kratko.

U tučnjavi je lakše ozlijeđen još jedan mladić. Njegov brat nam je ispričao da ga je brat nazvao oko dva sata i rekao da dođe po njega:

- Dok sam ja stigao, svi su se razbježali. Tamo su bili samo moj brat i Ivan, koji je nepomično ležao na cesti. Izgledalo je kao da je mrtav. Hitna ga je odvezla - rekao nam je mladić.


 

Komentari (162)
  • Domagoj Culej..u zatvor s tim bahatim seljacicem

    22. 8. 2018,   20:09
  • Ima li taj zastupnik ime i prezime??? Žašto se to redovito zataškava?? Jaka smo mi demokracija!

    22. 8. 2018,   20:13
  • Kao sto sam napisala centar Vinkovaca=policijska postaja 100-150 metara i nisu culi nista ?!?!?i nitko im nije otrcao ni jedno dijete sramota da kaze sto je bilo?

    22. 8. 2018,   20:23