Obavijesti

News

Komentari 16

Prebio trudnu ženu: 'Probio mi je bubnjić i ostavio u nesvijesti'

Prebio trudnu ženu: 'Probio mi je bubnjić i ostavio u nesvijesti'
1

Ashleigh Booth iz Halifaxa prijavila je oca svoje djece za obiteljsko nasilje nakon što ju je toliko snažno istukao da joj je puknuo bubnjić. Bila je tad u četvrtom tjednu trudnoće

VIDEO

Šokantan video u kojem muškarac tuče trudnu ženu obišao je svijet. Ashleigh Booth (25) bila je četiri tjedna trudna kada ju je Gareth Warne prebio u kući u Halifaxu. 

Booth je video nadzorne kamere podijelila na svom profilu na Facebooku kako bi osvijestila mnoge ljude o obiteljskom nasilju. Ona ga je proživljavala više od godinu dana. Warne je osuđen zbog napada i ima zabranu prilaska, piše The Sun. 

'Vukao me za kosu i grizao za lice' 

Njih dvoje imali su četveromjesečno dijete zajedno. Ashleigh je objasnila i pozadinu napada koji se dogodio prošle godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U studenom je provalio u kuću mog oca i toliko me jako udario da mi je probio bubnjić. Ostavio me tamo bez svijesti dok sam bila u četvrtom tjednu trudnoće - objasnila je. Od tad je u konstantnom kontaktu s policijom. 

Da stvar bude gora, Ashleigh u svojoj Facebook objavi piše da je Warne uzeo njihovo dijete iz kolijevke i krenuo s njime u auto. Kada je sjeo za volan (a bio je pod utjecajem alkohola), bebu je smjestio sebi u krilo. Ashleigh je, prema njezinim riječima, slijedila svoj instinkt i odmah zgrabila dijete. Tada je krenula borba s Warneom. 

- Vukao me za kosu i grizao me za lice. U tom trenutku je iz auta iskočio i njegov pas koji mi je počeo gristi noge i prepone. Mogao je tako ozlijediti i naše dijete. Cijelo to vrijeme niti jedan od njegovih prijatelja koji su bili u autu nisu intervenirali i pomogli mi - napisala je. 

'Nisam zaslužila to' 

Kako piše, čini se da je Warne već prije bio osuđivan zbog obiteljskog i seksualnog nasilja jer je isto radio i svojoj bivšoj ženi. 

- Htjela sam podijeliti svoju priču i pokazati da se obiteljsko nasilje događa i dalje. To je najgora stvar s kojom se itko može nositi. Ne bih to poželjela ni najgorem neprijatelju. Griješila sam i ja, nisam savršena i možda sam ponekad trebala drugačije napraviti neke stvari, no zar nismo svi takvi?? Nisam zaslužila to što mi se dogodilo - napisala je Ashleigh. 

Policija u Yorkshireu uhitila je Warnea istog dana. Dva dana kasnije izašao je pred sud i optužen je za napad. Dobio je kaznu društveno-korisnog rada i zabranu prilaska žrtvi. 

Podsjetimo, i Hrvatsku zadnjih nekoliko mjeseci trese slučaj nasilja nad mladom, 18-godišnjom djevojkom u Zadru. Njezin napadač, Darko Kovačević Daruvarac, pušten je da se brani sa slobode nakon šest mjeseci pritvora. Osumnjičen je da je djevojčinom glavom udarao u umivaonik sve dok ga nije razbio. Od onda je ona prošla brojne operacije. 

Otkako je izašao na slobodu, njezina majka primila je nekoliko prijetnji, a u Zadru su već održana dva prosvjeda zbog lošeg pravosudnog sustava koji je omogućio Daruvarcu da se brani sa slobode, iako, kao i ovom slučaju, postoji snimka nasilja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor