Obavijesti

News

Komentari 39

(Pre)bizarne sudbine: Možete li uopće vjerovati da su istinite?

(Pre)bizarne sudbine:  Možete li uopće vjerovati da su istinite?
3

Djevojka (19) se gotovo pretvorila u led i - preživjela bez posljedica; Dva brata poginula su na identičan način; Jednom muškarcu dijete je palo na glavu - dvaput...

VIDEO

Misteriozna priča koja se odvila davne 1980. u Minnesoti i danas zaokuplja pažnju mnogih. Tada 19-godišnja Jean Hilliard doživjela je prometnu nesreću na zaleđenoj cesti u blizini gradića Lengbya , dok se vraćala svojoj kući. Automobil joj je zapeo u jarku.

Budući da u blizini nije bilo kuća niti ikoga koga bi mogla pozvati u pomoć, u strahu da se ne smrzne odlučila je krenuti pješke (temperatura je bila oko ispod -20 °C). Uputila se prema kući svoga prijatelja koja je bila udaljena oko 3 km . Jean je stigla nadomak svog cilja, no onda se iscrpljena i pothlađena srušila u snijeg.

VIDEO

Smrznutu djevojku je oko 7 ujutro uočio prijateljev otac, ležala je u snijegu skoro šest sati . Tijelo joj je bilo potpuno ukočeno pa ju je polegao na stražnje sjedalo automobila i odvezao u bolnicu. Koža joj se toliko stvrdnula da joj liječnici nisu mogli dati injekciju , puls jedva da su mogli registrirati, a temperatura tijela bila je toliko niska da je ni toplomjer nije mogao očitati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zamotali su je u deke kako bi joj normalizirali temperaturu tijela i spojili na aparate jer nije mogla samostalno disati. Preostajalo je čekati da vide hoće li se oporaviti. Nakon nekoliko sati, počela je davati znakove života .

- Njezino tijelo bilo je smrznuto poput komada mesa koji držite u zamrzivaču. Ne mogu objasniti zašto je preživjela . Ovo je pravo čudo - kazao je doktor George Sather .

Doktori su rekli kako nikada nisu vidjeli ovakav slučaj. Oporavak je trajao 49 dana, a djevojka nije pretrpjela nikakve veće posljedice - nisu joj bile oštećene moždane funkcije niti je amputiran ijedan dio tijela.

Čuvar svoga brata

Vlasti u Kaliforniji ostale su iznenađene kada su 1993. otkrile da čovjek koji služi šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog obiteljskog nasilja zapravo nije osuđenik već da je to njegov brat blizanac . No kasnije se ispostavilo da to nije jedini put kada su braća zamijenila identitet .

Donald Anderson otkrio je da je čak tri puta išao u zatvor umjesto brata Ronalda .

Reuters

Brata je zamijenio i u Južnokorejskom ratu, gdje je bio član helikopterske posade.

- Učinio sam to jer mu je trebala pomoć, jer ga volim. Moj brat nikad nije bio na duže vrijeme u zatvoru, a ja jesam , mogu to podnijeti - objasnio je Donald sucu koji ga je pitao zašto je to učinio.

Jednojajčani blizanci imaju još devetero braće i sestara , a njihov otac otkrio je kako su Ronald  i Donald oduvijek bili jako povezani.

Sudac okruga Ventura oslobodio je Donalda, a osudio Ronalda na 14 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva supruge, obiteljskog nasilja i pljačke. Porota ga je proglasila krivim po svim točkama optužnice. U kasnijim intervjuima Donald je izrazio spremnost da odsluži kaznu umjesto brata.

Padajuća djeca

Čistač ulica Joseph Figlock obavljao je svoj posao kada je jednog dana 1937. na njega palo dijete s prozora na četvrtom katu obližnje zgrade. Iako su oboje ozlijeđeni, nije bilo težih posljedica. Dijete je preživjelo zahvaljujući Figlocku koji mu je ublažio pad.

Sljedeće godine, dogodila se identična nesreća . Dok je Joseph čistio jednu drugu ulicu, na njega je s prozora pao dvogodišnji David Thomas . Ni ovaj put nitko nije teže stradao.

Braća poginula na isti način

Kako je objavio The Royal Gazzette, ovaj neobični događaj dogodio se u srpnju 1975. godine. Erskine Ebbin i njegov brat Neville poginuli su na identičan način u godinu dana razmaka , a u obje nesreće sudjelovao je isti taksi, koji je vozio isti vozač.

Erskine je poginuo 18. srpnja 1975. na jednoj prometnici na Bermudskom otočju. Godinu dana ranije, točnije 30. srpnja 1974. , na istoj cesti poginuo je  Neville. Obojica su vozila isti moped, a sudarili su se s istim taksijem kojeg je navodno vozio Willard Manders . Da bude još bizarnije, taksist je navodno u obje nesreće prevozio istog putnika.

Tri sestre rodile isti dan

Tri sestre Karralee, Marrianne i Jennifer McBean iz američke savezne države Utah rodile su istog dana. Najstarija Karralee (28) rodila je 11. ožujka 1998. u bolnici American Fork u 7.18 sati sina Camerona Scotta. Dječak je bio njezino prvo dijete koje je dobila sa suprugom Samom Morganom.

Nakon nje je rodila 27-godišnja Marianne. Ona je u 15.25 sati rodila je sina Dallina. Sa sestrom Karralee dijelila je bolničku sobu. Otprije je imala kćer Rachel. Najmlađa Jennifer (24) rodila je u 20.58 sati u bolnici u Oremu kćer Seru McKell. Otprije je sa suprugom imala kćer Adrienne.

Inače, prema liječničkim prognozama, Karralee i Marrianne trebale su roditi 1. travnja, dok je Jennifer trebala roditi 15. ožujka. Šanse da se ovako nešto dogodi su iznimno rijetke , navodno 1:50 milijuna.

Sličan događaj dogodio se 1. rujna 2015. u Irskoj . Mairéad Fitzpatrick prva je rodila sina Thomasa Óga u 3.25 sati u utorak. Druga je rođena mala Sorcha, netom prije podne koju je rodila Joeline Godfrey. Devet i pol sati kasnije treća sestra, Bernie Ward, rodila je treće dijete, dječaka Phelima. Sve su bebe rođene u Mayo općoj bolnici u gradu Castlebar u Irskoj.

Četvrta sestra Christina Murray dočekala je malu Annalise tri dana kasnije, u petak 4. rujna u 18 sati. Termin poroda je bio 30.08., ali je Annalise odlučila malo zakasniti za bratićima i sestričnom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS