Obavijesti

News

Komentari 77

'Pred nama je velika bitka, a ja vjerujem u Milanovićev uspjeh'

'Pred nama je velika bitka, a ja vjerujem u Milanovićev uspjeh'
1

Davor Bernardić je na sjednici Glavnog odbora istaknuo kako vjeruje u pobjedu svog bivšeg šefa Zorana Milanovića te da oni idu u borbu za otvorenu, tolerantnu, optimističnu, ravnopravnu Hrvatsku

VIDEO

SDP je mijenjao našu zemlju u ključnim trenucima naše novije povijesti. Kada smo 2000. otvorili Hrvatskoj vrata EU i NATO-a, kada smo podigli plaće i mirovine, ostvarili najveći gospodarski rast u Europi, kada smo ojačali civilno društvo i izgradili neovisne institucije, povezali Hrvatsku modernim autocestama i kada smo kao rezultat tog posla uveli Hrvatsku u Europsku uniju, istaknuo je u subotu šef SDP-a, Davor Bernardić, na početku sjednice Glavnog odbora na kojoj su glavna tema nadolazeći predsjednički izbori. 

Stoga je na sjednicu došao i njihov kandidat Zoran Milanović.

'Nije normalno da zbog sumnje na korupciju ode pola Vlade i nikom ništa'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bernardić se osvrnuo na aktualna zbivanja u državi i istaknuo kako je premijer Andrej Plenković glavna prepreka ulasku Hrvatske u Schengen.

Pokretanje videa...

00:54

- Zbog sumnje na korupciju pola Plenkovićeve Vlade je moralo otići, a uz to premijer stalno vrši pritisak na Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa i time u odnosu na zahtjeve EK postaje prepreka ulasku Hrvatske u Schengen - poručio je naglasivši kako time Vlada dodatno ruši povjerenje u institucije i uvjerava građane da su nenormalne stvari normalne. 

Zagreb: Sjednica glavnog odbora SDP-a

- Nije normalno da zbog sumnje na korupciju ode pola Vlade i nikom ništa, da vrh policije ne poštuje zakone, da nema novca za povećanje plaća profesora, a bilo je za povećanje plaća predsjednika Vlade i Sabora te najbogatijih u Hrvatskoj, da roditelji strahuju da silovatelji i nasilnici nad njihovom djecom neće doći pred lice pravde, da se zgrada Hrvatskog Sabora iznajmljuje za stranački dernek. Nisu iznajmili samo Sabor nego i cijelu Hrvatsku i uništavaju je - nabrojao je šef SDP-a. 

Zagreb: Sjednica glavnog odbora SDP-a

'Predlažemo korjenitu, nikad veću reformu pravosuđa'

Naglasio je kako u Hrvatskoj korupcija nikad nije bila veća te najavio da zato SDP kreće u formiranje širokog antikorupcijskog Saveza, kako bi vratili optimizam i budućnost Hrvatskoj.

Zagreb: Sjednica glavnog odbora SDP-a

- U Hrvatskoj situacija u pravosuđu nikad nije bila gora. Građani osjećaju nepravdu na svakom koraku, a najveća nepravda koju osjećaju je kada vide da zakoni u ovoj zemlji nisu jednaki za sve, da su silovatelji na slobodi, da nema kazna za lopove, da moćnici i korumpirani političari godinama izbjegavaju ruku pravde - istaknuo je.

Zagreb: Sjednica glavnog odbora SDP-a

SDP stoga predlaže korjenitu, nikad veću reformu pravosuđa, kao osnovni preduvjet razvoja naše zemlje. 

- Pravosuđe mora biti učinkovitije, sudovi organiziraniji, a sudska praksa ujednačena. Pravo mora biti jednako za sve. Pravosuđe mora biti u službi zakona, a ne iznad zakona, i mora biti u službi građana. Moramo vratiti vjeru u pravosuđe i sudstvo učiniti bržim i efikasnijim, ali potpuno neovisnim od bilo kakvog oblika političkog ili bilo kakvog drugog utjecaja - poručio je istaknuvši glavne točke njihove reforme pravosuđa.

Zagreb: Sjednica glavnog odbora SDP-a

'Bitno je motivirati građane da izađu na izbore'

- Inzistirat ćemo na puno jačoj odgovornosti pravosuđa kroz sustavnu kontrolu imovine sudaca i članova njihovih obitelji, jer u sudskoj vlasti, baš kao i zakonodavnoj i izvršnoj, ne smije biti svetih krava, izmjenu načina izbora Državnog sudbenog vijeća, pojačat ćemo odgovornost sudaca za nezakonito suđenje i kažnjavat će se oni koji takve presude budu donosili. Za slučaj primanja mita uvest ćemo zakonsku obvezu da se davatelj mita oslobađa kaznene odgovornosti ukoliko prijavi primatelja te ima pravo na povrat novčanog iznosa ili predmeta koje je dao kao mito, a sve kako bi pokušaj korupcije učinili neugodnom avanturom - poručio je. 

Zagreb: Sjednica glavnog odbora SDP-a

No da bi to postigli, dodao je šef najveće oporbene stranke, bitno je motivirati građane da izađu na izbore.

- Pred nama je velika bitka, a ja vjerujem u pobjedu Zorana Milanovića. Idemo u borbu za otvorenu, tolerantnu, optimističnu, ravnopravnu, jednostavno normalnu Hrvatsku i ja vjerujem da možemo uspjeti - zaključio je.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.