Obavijesti

News

Komentari 11

Predao kaznenu prijavu zbog sumnji u malverzacije u TLM-u

Predao kaznenu prijavu zbog sumnji u malverzacije u TLM-u
1

30 MILIJUNA EURA ŠTETE: Matijašević je novinarima pred DORH-om rekao kako se radi o osobama koje su u to vrijeme bile na upravljačkim pozicijama, a počinile su kaznena djela

VIDEO

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević predao je u četvrtak u Državnom odvjetništvu (DORH) kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u šibenskoj Tvornici lakih metala (TLM) zbog sumnje u malverzacije kojima je to društvo oštećeno za višemilijunske iznose u razdoblju od 2009. do otvaranja stečajnog postupka 2014.


Matijašević je novinarima pred DORH-om rekao kako se radi o osobama koje su u to vrijeme bile na upravljačkim pozicijama, a počinile su kaznena djela kojima je TLM-u naneseno više od 30 milijuna eura štete.

Radi se o nabavljanju sirovina po daleko višim cijenama od tržišnih, isporuci robe ispod cijene sirovine, ugovaranju i isplaćivanju milijunskih iznosa na ime nepotrebnih inteletualnih usluga, fiktivnim reklamacijama, davanju visokog rabata i skonta, otpisu potraživanja za isporučenu robu bez instrumenata osiguranja naplate, izdavanju fiktivnih faktura i njihovoj naplati kod Jadranske banke Šibenik, te sklapanju štetnih ugovora s raznim trgovačkim društvima za radove u TLM-u po znatno višim cijenama od tržišnih, zbog čega TLM Valjaonica u stečaju potražuje više od 50 milijuna kuna, kaže Matijašević.

Sindikat koji djeluje u TLM-u i i ja osobno upozoravali smo u više navrata na štetne radnje i obraćali se DORH-u s kaznenim prijavama no, koliko nam je poznato, nije bilo reakcija, istaknuo je Matijašević. Bojeći se da će protok vremena i stečajni postupak prikriti tragove kriminala, podnosimo kaznenu prijavu s opisom kaznenih djela i popisom odgovornih osoba, te apeliramo da ta kaznena prijava dobije prioritet u radu DORH-a kako bi se krivci priveli pravdi, poručio je Matijašević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na upit o dokazima odgovorio je kako je u prijavi navedeno da se nalaze u prijašnjim kaznenim prijavama, kao i službenim dopisima DORH-u i USKOK-u, a sindikalci su ih spremni predočiti istražnim organima.

Odgovarajući na pitanje je li do sada bilo nekih istražnih radnji, predsjednik HURS-a je rekao kako je policija godinu i pol dana unutar tvrtke i istražuje, no to čini nedovoljno ažurno i brzo, a pojednici navedeni u prijavi i dalje nesmetano rade, što smatra neprihvatljivim.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS