Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Predao policiji ručnu bombu i 1062 komada raznog streljiva

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji "Manje oružja - manje tragedija" kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja, kažu u policiji

Dođite, imam oružja koje želim vratiti, obratio se u petak službenicima PU ličko-senjske građanin s područja Donjeg Lapca. Dragovoljno im je predao 1062 komada raznog streljiva i ručnu bombu. Policajac za protueksplozijsku zaštitu izuzeo ih je i pohranio u skladište do uništenja.

- I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji "Manje oružja - manje tragedija" kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak - poručuju građanima iz policije i pozivaju ih da predaju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva i naprave najvećim dijelom zaostale iz Domovinskog rata.

Apeliraju na građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Dovoljno je tek nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju, a oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.      

Komentari (3)
  • Eto vidis zeljac da i ovi kupe oruzje ko onda sto se kupilo prije 30tak godina

    16. 7. 2018,   13:33