Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Srki se predao: Vrlički bankar je ušetao u policijsku postaju

Bankar iz Vrlike Srđan Djaković osumnjičen je da je pronevjerio milijune iz OTP banke. Kako doznajemo, jutros se sam predao u prostorijama splitske policijske postaje

Odbjegli bankar Srđan Djaković (59), kojega se sumnjiči da je pronevjerio 11,5 milijuna kuna iz OTP banke u Vrlici, u utorak oko devet sati predao se u prostorije PU splitsko-dalmatinske, navodno na nagovor svojeg odvjetnika s kojim je došao u pratnji, a kriminalistička obrada je u tijeku. 

TAJNA BANKARA IZ VRLIKE Vrličani kažu da je bio otrov za žene: Bankar isplanirao bijeg?

Što ga nagnalo da se nakon desetak dana bijega ipak preda još nije poznato, niti gdje je novac. Iako se danima nagađalo kako je Djaković isplanirao bijeg i prešao granicu s Bosnom i Hercegovinom, gdje mu je navodno, blizu Sarajeva, lociran i signal s mobitela, prema novim informacijama, Srđan uopće nije napustio Hrvatsku. 

POGLEDAJTE VIDEO

U Splitu mu inače živi jedna kći, i to nedaleko od splitske bolnice gdje radi kao medicinska sestra. 

- Svi se čudom čudimo kako se naš Srđan predao policiji u Splitu. Pa zar ga ne bi odmah uhvatili u povratku, na granici. A gdje su mu sada svi ti silni prijatelji po cijelom svijetu koji će ga spasiti. Neki su govorili da će i novac za njega skupljati, pa evo im sada prilika. Pa Srđan, on je zvijezda i legenda, kraj tolikih prijatelja i poznanstava po Bosni i Hercegovini, Srbiji, Americi, tobože mu odanih i spremnih skrivati ga, pa se evo ipak odlučio predati – priča nam jedna Vrličanka. 

MULJAO S LOVOM Vrličani o Srkiju bankaru: 'Htio me zavaljati za 10.000 kuna...'

Kako smo ranije pisali, Srđan je nekoliko dana prije zatvaranja poslovnice banke, pokupio novac i nestao, a jedan manji dio ostavio je jednom članu obitelji koji je novac predao istražiteljima. Kako doznajemo, Srđan je prije nestanka prepisao i Mercedesa na sina, a navodno se po mjestu hvalio kako će otići malo u egzotične zemlje.

Inače je bio omiljen u društvu jer je bio galantan i nije se ustručavao počastiti, bavio se i lovom, poljoprivredom, te bio dopredsjednik Kinološkog društva.

Tema: Hrvatska

Komentari (90)
  • Znaci, dva puta presao preko granice bez problema

    19. 11. 2019,   11:16
  • Sakrio lovu i dobiti će 3 godine i poslije je gazda. A zamisli 3 godine bez da potrošiš kunu na grijanje, vodu, hranu pa kud ćeš bolje.

    19. 11. 2019,   10:35
  • ako te slucajno osude, sto je pak tesko ocekivati jer imas more olakotnih okolnosti kao npr. primjeran gradjanin, nisi prije osudjivan, uzdrzavas napustenu macku.... onda samo pusti suzu i reci da ti je zao i to je to. mala uvjetna kazna i babo ruc'o. nakon toga obvezno se upisi u jednu od dvije partije i ne gine ti namjestenje u ministarstvu finacija ili u hnb-u. struka je struka a iskustvo je uvijek na cijeni....

    19. 11. 2019,   10:46