Predrag Šustar: Ne prihvaćam razrješenje koje je tražio Jokić

None Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Kurikularna reforma ide dalje i u tome je dobila  jednoglasnu potporu Vlade Republike Hrvatske. Ne prihvaćam zatraženo razrješenje ekspertne radne skupine, kaže ministar

Kurikularna reforma ide dalje i u tome je dobila  jednoglasnu potporu Vlade Republike Hrvatske. Ne prihvaćam zatraženo razrješenje ekspertne radne skupine. Ukoliko smo uistinu posvećeni provedbi cjelovite kurikularne reforme, preuzmimo odgovornosti koje su nam povjerene, piše u priopćenju koje je poslalo Ministartvo obrazovanja u ime ministra Predraga Šustara. 

Dodali su i da će više o toj temi biti rečeno na konferenciji za medije koja će se održati u petak, 27.  svibnja u 10 sati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. 

Podsjetimo, Boris Jokić voditelj ekspertne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme je u srijedu održao konferenciju za medije na kojoj je ministra obrazovanja, znanosti i sporta Predraga Šustara zatražio razrješenje članova Ekspertne skupine.  

-  Vizija je bila da sustav obrazovanja daje podršku za razvoj potencijala, sposobnost za samostalan rad, a u pozadini te vizije nalazi se integritet naspram općem licemjerju ovog društva - rekao je Jokić

 

 

Komentari (280)
 • slicni koji jos ne shvacaju da smo u 21. stoljecu. Sto nedostaje kurikulumu za povijest? Vidim da je puno objektivniji nego do sada. Nadam se da ce ovaj prosvjed donijeti nesto dobro jer ne smijemo vise unistavati nasu djecu i nasu buducnost.

  25. 5. 2016,   22:16
  • @Klinkica konačno neki komentar, slažem se povijest je na tragu izvrsnosti. po meni su mogli još malo skratiti sedmi razred, sve ostalo je ok. za srednju ne bih jer nije moj teritorij, neki su kolege prigovarali da je ipak previše izbornih tema.....

   26. 5. 2016,   09:47
  • Zbog ovakvih komentara vrijedi zaviriti na ovaj portal. Thnx, Klinikica!

   26. 5. 2016,   01:40
 • Ministre Šustar, niste uvjerljivi!

  25. 5. 2016,   22:11
 • Nema odustajanja od reformi sad ili se pozdravimo s Hrvatskom zemljom Hrvata.

  25. 5. 2016,   18:26
  • Pitaj Sustara on najbolje zna sto ti boljsevici mute. Samo znam da necu da moja djeca uce iz istih udzbenika koji su izradeni po boljsevickobeogradskom standardu! Tome jokicu nista ne vjerujem i kad vidim tko ga je postavio onda znam da nije dobro za Hrvate i Hrvatsku.

   25. 5. 2016,   23:23
  • cemu onda ne prihvacanje ostavki?

   25. 5. 2016,   19:40
  • Je neka se povlace i nose one knjige sa sobom ovjerene u beogradu. Dosta nam je bilo tog beograda i njihovih knjiga.

   25. 5. 2016,   19:34
  • ako se ljudi koji su postavljeni tamo za vrijeme vladavine SDPa, povlace sa ovakve funkcije iz odredenih razloga, kako time ugrozavaju opstojnost vas velikih hrvata? a ministar svojom reakcijom ili priznaje pogresku i pritisak hrasta, ili nema sposobnih kadrova za obavljanje tog posla... koje je od ova dva?

   25. 5. 2016,   19:26
  • Nazalost, ovo nije napravljeno odmah poslije rata.Nije im dosta bilo sto je njihov voda racan oduzeo oruzje Hrvatima i podjelio srbima prije Domovinskog rata, sto je poratna vlada njemu oprostila isto kao mnogima, sad su postali toliko arogantni i htjeli bi da nestannu svi Hrvati iz Hrvatske, pa da oni opet vladaju sa svim.Nije demokracija za svakoga, pogotovo ne za boljsevike koji su vladali tolike godine. Nemam stranku, nemam partiju samo imam Hrvatsku i Mariju!

   25. 5. 2016,   19:17
  • mestar pravi si.

   25. 5. 2016,   18:53
  • Ultradesničarski lajbeki iz Hrasta su pokušali ugroziti reformu. Dobro da je Jokić na vrijeme digao frku, da se ovaj smušeni Šuster ipak odluči i izjasni.

   25. 5. 2016,   18:30