Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Predsjedavajući Furio Radin sam sebi je udijelio opomenu

Ivan Pernar (Živi zid) saborski raspravu iskoristio je kako bi govorio o odnosu policije prema njemu. Predsjedavajući Radin sam sebi je dao opomenu jer ga nije prekinuo, a Pernara je zamolio da sjedne i šuti.

U saborskoj raspravi o Zakonu o policiji, Ivan Pernar (Živi zid) iskoristio je kako bi progovorio o odnosu policije prema njemu. Tvrdi među ostalim da su ga "demonizirali" lažnom optužbom, koristeći pri tome medije pri čemu je zaradio prekršajnu prijavu jer je novinare usporedio s Hitlerom. Pernar je pročitao presudu Prekršajnog suda koji ga je oslobodio krajem ožujka ove godine. 

- Hoće li se MUP zato ispričati meni jer su me lažno optužili. Naravno da neće, jer je policija u službi vlasti - kazao je Pernar među ostalim prozvao i medije.

- Nadam se da cijenite to što vas nisam prekinuo iako uopće niste govorili o zakonu. Prisiljen sam zbog toga što vas nisam prekinuo sam sebi dati opomenu, jer sam pogriješio što vas nisam prekinuo u vašim iznesenim, reći ću tako, stavovima mada imam nekoliko sinonima koje ne bih trebao izgovoriti s ovog mjesta - rekao je predsjedavajući Furio Radin

Ustvrdio je kako je Pernarova rasprava potpuno neprimjerena. 

- Pričajte to kome hoćete gospodine Radin, činjenica je da ovaj zakon neće promijeniti način na koji policija funkcionira - uzvratio je Pernar i napustio sabornicu. 

- Nisam vam dao opomenu, možete sjesti vani ili unutra, ali molim vas šutite - povišenim tonom uzvratio je Radin zastupniku Živog zida. 

Ovo nije prvi puta da je predsjedavajući sam sebi udijelio opomenu. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ) također je sam sebi udijelio opomenu u veljači prošle godine. Povod je također bilo izlaganje Ivana Pernara. Naime u burnoj raspravi odluci Mandatno-imunitetnog povjerenstva da se Nikoli Grmoji (Most) zbog privatne tužbe ne skine imunitet Jandroković je dao riječ Pernaru. HDZ-ovci su ga upozorili da zastupnik Živog zida nije ispunio prijavnicu za raspravu. Jandroković je priznao pogrešku i sam sebe kaznio opomenom.

Komentari (12)
  • Hahahaha koji smo mi luzeri i trpimo ove komedije

    3. 4. 2019,   17:03
  • Žalosno je kako ISTINA boli izdajnike.

    3. 4. 2019,   15:41
  • uskoro bude mirišalo kako će sve isplivat kad lopine izgube, več im je počelo mirišat gdje bi trebali završit.

    3. 4. 2019,   15:51