Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Predsjednica će štititi Ustav': Izbori najkasnije 6. prosinca

None Foto: Goran Stanzl/Pixsell 3

To nije siječanj ili veljača, kako se često govori. Krajnji je rok 6. prosinca, rekao je za Večernji posebni savjetnik predsjednice za ustavnopravna pitanja Vladimir Šeks

Posebni savjetnik predsjednice za ustavnopravna pitanja Vladimir Šeks najavio je da će Kolinda Grabar Kitarović štititi Ustav i raspisati izbore uvidi li da prolazi posljednji zadani ustavni rok.  

- To nije siječanj ili veljača, kako se često govori. Krajnji je rok 6. prosinca - rekao je Šeks za Večernji list.

Dodao je kako nije nužno da Sabor bude prethodno raspušten da bi predsjednica mogla raspisati izbore. 

- Njezina dužnost je da spriječi protuustavnu situaciju, a to je da zastupnici nastave mandat nakon što im on istekne. Da bi se poštovali svi rokovi, odluku o izborima trebalo bi donijeti do 6. studenog  - rekao je Šeks.

Prema nekim najavama i SDP-ova koalicija dogovorila se da je najizgledniji datum izbora 6. prosinca. Navodno je takav prijedlog stigao iz Ureda premijera Milanovića.

Komentari (292)
  • Što je BOT? Bot je skraćeni naziv za softverskog robota, odnosno "inteligentnog"**** softverskog agenta. Botovi često uključuju elemente umjetne "inteligencije"****. U prenesnom značenju na hrvatskoj političkoj sceni, botovi su stranački vojnici koji za male novce tipkaju komentare po internetu, jer im stranke vjerojatneo nemaju odgovarajuće softvere. To najčešće rade za neku sitnu nadoknadu, i kao zalog za napredovanje u stranci jer tako dokazuju svoju odanost za stranačke interese......**** intelegentnog, intelegencija - to se u slučaju BOTOVA samo uvjetno ili reda radi kaže,, jer teško da sa inteligencijom imaju veze komentari poput ovih - citiram: "Dajte nam izbore da srušimo taj nesposobni SDP!!!" ili "Kad god bili HDZ ce razvaliti konkurenciju!!!! ili "Kad god izbori bili, SDP ih gubi" ili "Nikad više sdp neće biti na vlasti" ili,,,, i slićno. JEDNO OD STRANAČKIH SMJERNICA ZA, rad BOTOVA, - za koji se priča da je na internetu; Nick treba biti običan, ali istovremeno i uočljiv kako bi privuklo pažnju čitaoca. itsmeon -ili kako več(loš primjer) , mili999 (dobar primjer) Koristiti što veći broj imena, kako bi običnim građanima koji čitaju izgledalo da ih je više osoba napisalo, ali ta imena moraju biti dosta različita jedna od drugih (npr; grbavo drvo, zgubidan,,,,,) nikako slična (žacsmb, žac92...) Komentar treba biti smislen i da argumentirano ide u prilog stranci ili da kritizira rad aktualne vlade... Na ovom zadnjem HDZ komentatori i lupači minusa padaju. Ko zna zašto. Može biti da je razlog tome što je nemoguća misija napisati nešto smisleno i argumentirano u korist HDZ-a,, a može biti da su nakon 4 godine van Banskih Dvora crni fondovi malo presušili, pa Tomino društvo ne može angažirati kvalitetniji BOT kadar.

    26. 8. 2015,   15:28
  • U Hrvatskoj se dogodila velika pljačka,a sve po zakonu i ustavu...Tko je zaslužan za to?Pa Vladek naravno....

    26. 8. 2015,   07:05
  • Sve dok je ovaca neće falit vune .... kažu.....

    25. 8. 2015,   23:57