Obavijesti

News

Komentari 31

Predsjednica: Izborila sam se za poziciju i u životu i u politici

Predsjednica: Izborila sam se za poziciju i u životu i u politici
1

Moja poruka svim ženama je da vjeruju u sebe, u svoje vrijednosti, u svoju snagu, u svoje znanje i sposobnosti. Zauzmite se za sebe i nikada ne odustajte, poručila je hrvatska predsjednica

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu je Bruxellesu gdje se sastaje s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom i predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom. Na poziv Odbora za ženska prava i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta, u povodu Međunarodnog dana žena, predsjednica govori na sjednici Međuparlamentarnog odbora izlagati na temu "Snaga žena u politici" (Women's power in Politics).

- Kao prva predsjednica RH, obraćam se članovima Odbora za ženska prava i ravnopravnost spolova, uoči Međunarodnog dana žena. Morala sam se izboriti i ustrajati za svoju poziciju i u životu i u politici, kao i bezbroj drugih žena u Hrvatskoj i Europi - kazala je Grabar Kitarović, javlja N1.

- Žene su postigle čuda, ali i dalje ne sve. Kad pogledate ovu dvoranu, žene su u manjini. To vrijedi i za EP, i za nacionalne parlamente većine članica Europske unije. Moramo postići više. Europa mora biti predvodnica - rekla je hrvatska predsjednica.

'Plaće od 7500 kn? Ne ide to dekretom, uslijedili bi otkazi'
'Plaće od 7500 kn? Ne ide to dekretom, uslijedili bi otkazi'

Predsjednica je kazala i kako su sudovi i u Hrvatskoj često preblagi prema obiteljskim nasilnicima, često se pokazuje skepsa prema žrtvama.

- Žene su pilotkinje, inženjerke, nuklearne fizičarke, predsjednice i istovremeno majke, sestre i čuvarice svojih obitelji. Moramo poticati i ohrabriti žene da se još više angažiraju i postanu nositeljice promjene. Početi treba od promjene mentalnog sklopa - smatra Grabar Kitarović.

Navela je kako se mora uspostaviti takva politička kultura koja će žene poticati na sudjelovanje u istoj mjeri kao i muškarce. To će se postići dajući veći značaj obrazovanju.

- Moja poruka svim ženama je da vjeruju u sebe, u svoje vrijednosti, u svoju snagu, u svoje znanje i sposobnosti. Zauzmite se za sebe i nikada ne odustajte! Vaša odlučnost je jača od svih prepreka - poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1