Obavijesti

News

Komentari 14

Predsjednica pozvala premijera da pozove udrugu Blokirani...

Predsjednica pozvala premijera da pozove udrugu Blokirani...
1

Držim kako je krajnje vrijeme da se rješenju tog problema, koji ima vrlo velike socijalne, demografske, zdravstvene i druge posljedice na brojne naše građane, napisala je predsjednica

VIDEO

Predsjednice Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem ga poziva da primi predstavnike udruge Blokirani kako bi se pridonijelo rješenju problema više od 300.000 blokiranih građana, s vrlo teškim posljedicama na brojne obitelji, što se negativno odražava i na demografsko stanje Hrvatske.

Kolinda: I ja bih novi Mercedes, ali onda neću imati za hranu...
Kolinda: I ja bih novi Mercedes, ali onda neću imati za hranu...

"Držim kako je krajnje vrijeme da se rješenju tog problema, koji ima vrlo velike socijalne, demografske, zdravstvene i druge posljedice na brojne naše građane, a u dogledno vrijeme može imati i nezanemarive političke posljedice, s krajnjom ozbiljnošću posveti najveća moguća pozornost", navodi predsjednica u pismu premijeru i Vladi, koje je objavila udruga Blokirani na svojoj internetskoj stranici.

Predsjednica Republike, koja se već nekoliko puta sastajala s izaslanstvom Blokiranih, smatra da bi njihov prijem u Vladi bio korak koji bi bitno pridonio rješenju velikog društvenog problema blokiranih građana.

"Riječ je o više od 300.000 blokiranih, s vrlo teškim posljedicama za brojne obitelji, što se vrlo negativno odražava i na naše demografsko stanje, koje se iz dana u dan pogoršava, uz ostalo i zbog toga što mnogi hrvatski državljani rješenje blokada i ovrha svojih računa vide u odlasku iz Hrvatske. Unatoč tomu, cjelovito rješenje neprestance se odgađa", navodi Grabar-Kitarović u pismu. 

Ovih je dana, kaže, primila dopis u kojem Blokirani izražavaju uvjerenost da se rješenje njihova problema opstruira na razne načine, uz ostalo spregom struktura unutar državne administracije i financijskih institucija, javnih bilježnika, odvjetnika i agencija za naplatu potraživanja, samo kako bi se što dulje financijski iscrpljivalo dužnike.

'Plenković se zapošljavanjem ženinog brata ruga Hrvatskoj'
'Plenković se zapošljavanjem ženinog brata ruga Hrvatskoj'

Predlaže da se predstavnike Blokiranih ponovno uključi u radnu skupinu za izradu prijedloga Ovršnog zakona te navodi kako je ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću ponovno uputila prijedlog mjera koje su izradili Blokirani. 

Predsjednica upozorava kako su u udruzi izrazito nezadovoljni najavljenim prijedlogom Vlade o "prisilnom stečaju, koji bi po službenoj dužnosti provodila FINA nad dužnicima s dugom do 20.000 kuna, a kojim se predviđa i prisilna ovrha nekretnina".

Na težinu toga problema, kaže, upozorava od početka svojega mandata, pa je sa ciljem nalaženja odgovarajućih rješenja organizirala  19. lipnja 2017. zajedno s udrugom Blokirani okrugli stol "Živjeti u Hrvatskoj i biti blokiran", a 7. ožujka ove godine primila predstavnike udruge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...