Obavijesti

News

Komentari 974

'Mislio sam da je netko hakirao predsjedničin Facebook profil'

'Mislio sam da je netko hakirao predsjedničin Facebook profil'
5

To je nadrealistička poruka, ne znam tko njoj piše te stvari. Ona ne može preuzeti ovlasti i izvršiti državni udar, komentirala je potpredsjednica Vlade Vesna Pusić

VIDEO

Izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je u subotu iz Kine putem Facebooka poručila da tehnička vlada nije u stanju voditi državu te da će izvršne ovlasti preuzeti čim joj Ustav dopusti, za Dnevnik HTV-a komentirao je prozvani ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić

- Žao mi je, pomislio sam da joj je netko hakirao profil. Gospođa predsjednica morala bi se suzdržati takvih izjava - rekao je. 

Pusić: Ja ne znam tko joj piše takve stvari

Za RTL Danas komentirala je i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić. Kazala je kako predsjednici Ustav nikada ne dozvoljava preuzimanje izvršnih ovlasti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je nadrealistička poruka, ja ne znam tko njoj piše te stvari. Ona ne može preuzeti ovlasti i izvršiti državni udar. Ukoliko ne dođe do rata, a tako daleko ne bismo išli, nema okolnosti da institut predsjednika države preuzme izvršne ovlasti. Ja ne znam tko nju gura - kazala je Pusić.

- Razumijem navijačke strasti, ali nije primjereno da netko na funkciji predsjednika šalje poruke koje, ne da nemaju veze s Ustavom, nego nemaju veze ni sa zdravom pameću - zaključila je. 

Na Facebooku se oglasio i ministar uprave Arsen Bauk.

- Svima koji žele voditi Vladu rok za kandidiranje je do ponedjeljka u ponoć. Po kineskom vremenu to je do utorka u šest ujutro - napisao je. 

Glavašević: Predsjednica prijeti državnim udarom

Na oštre poruke predsjednice Kolinde Grabar Kitrović reagirao je na Twitteru i Bojan Glavašević, pomoćnik ministra branitelja. 

- Predsjednica prijeti državnim udarom. Ako ovo nije narušavanje ustavnog poretka, ne znam sto jeste - komentirao je Glavašević.

Ubrzo je objavio i novi komentar te isječak iz Ustava, odnosno sadržaj članka 101.

- Ustav je vrlo jasan. RH nije neposredno ugrožena, a ako se vrhovnica tome nada, to je i tužno i opasno - napisao je Glavašević.

Izjavu predsjednice na Twitteru komentiraju i drugi političari. Nezavisna Jadranka Kosor napisala je kako ''Fb prijetnje zahtijevaju ozbiljnu analizu''.

- Ovo više nije smiješno. Nitko do sada nije nagazio na Ustav i ustavne ovlasti kao ovo prijeteće Fb priopćenje - komentirala je Kosor. 

Na poruku predsjednice osvrnula se i bivša članica SDP-a Aleksandra Kolarić. 

- Znala sam da će me na kraju zapasti apsurdna situacija da branim Milanović. vladu. Nisam mislila da će se raditi o borbi protiv drž. udara - napisala je. 

>>> Evo zašto djeca trebaju jesti što više orašastih plodova

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 974
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina