Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Predsjednica se oporavila od prehlade, trajala je sat do dva'

None Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Ostojić kaže da je Orban stvarni nalogodavac vraćanja HŽ-ova vlaka: 'Iznenađen sam Orbanovim priopćenjem koje kaže da oni izdaju naloge državnom odvjetništvu'

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić opisao je danas mađarskog premijera Viktora Orbana kao stvarnog nalogodavca vraćanja HŽ-ova vlaka, iz čega po Ostojiću proizlazi da je Orban bio i nalogodavac zaplijene tog vlaka, dok je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović opisao kao "daroprimca", piše Večernji list.

'U Hrvatskoj bi to bio ne skandal, nego strašna stvar'

Na pitanje tko je zaslužan za povratak zaplijenjenog vlaka iz Mađarske u Hrvatsku, predsjednica ili MUP, Ostojić je odgovorio:

- Koliko shvaćam, definitivno gospodin Orban. Ja sam zaista iznenađen njihovim priopćenjem danas, koje kaže da oni izdaju naloge državnom odvjetništvu. Moram biti iskren, u Hrvatskoj bi to bio ne skandal nego strašna stvar, kad bi netko naredio državnom odvjetništvu da pusti vlak. To podrazumijeva da su vjerojatno imali nalog da ga zadrže… Na razgovoru između dvojice ravnatelja policije 1. listopada dogovorene su mnoge stvari, pa i povratak vlaka. Je li trebalo čekati daroprimca, u to ne bih ulazio. Ali očito je da je odluka donesena na najvišem nivou - rekao je Ostojić.

'Policajci nisu dobili odlikovanja zbog prehlade predsjednice'

Na naše pitanje kako se na odnose MUP-a i predsjednice Hrvatske odražava činjenica da je predsjednica u ponedjeljak otkazala i svečani prijem povodom Dana policije, Ostojić je potvrdio da je zaista taj prijem otkazan, i to s obrazloženjem da je predsjednica bila prehlađena, te da su najviše zbog toga ostali uskraćeni policajci koji su od predsjednice trebali dobiti odlikovanja. 

- Moram reći da mi je izuzetno bitno da se gospođa predsjednica brzo oporavila od te prehlade koja je trajala možda sat-dva - dodao je Ostojić. 

Komentari (154)
  • jel to onaj, Ranko Ostojić koji je živio u stanu medijskog tajkuna Ninoslava Pavića, vlasnika Europapress holdinga koji izdaje Jutarnji list.......

    8. 10. 2015,   14:29
  • Ovaj ostojic je sve "bolji i bolji", sposoban, posten, kulturan nastup i nacin izrazavanja je zadivljujuci, u dijalogu je odmjeren i posebno kulturan. Nije mi jasno kako ne uspije rijesiti slucaj SVASTIKE ili sam ja pretjerao?

    8. 10. 2015,   15:03
  • Smiješno je kako Ostojić ima komplekse zbog predsjednice.

    8. 10. 2015,   15:01