Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Predsjednica u 'antarktičkoj' haljini poziva na zaštitu klime

None Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Kaljulaid je također iskoristila svoj govor pred Općom skupštinom UN-a kako bi upozorila da "razorna snaga" klimatskih promjena neće utjecati na sve regije u svijetu podjednako

Estonska predsjednica Kersti Kaljulaid obično na sebe ne privlači pažnju no u četvrtak je privukla poglede plavom haljinom na kojoj je bio bijeli obris Antarktike tijekom govora u New Yorku.

"Haljina? Polarna područja na udaru su globalnog zatopljavanja zbog osjetljivosti i jedinstvenih staništa", tvitala je Kaljulaid. "Prema znanstvenicima ako ne smanjimo emisiju stakleničkih plinova na nulu do 2050. doći će do preobrazbe Antarktike širokih razmjera".

Kaljulaid je također iskoristila svoj govor pred Općom skupštinom UN-a kako bi upozorila da "razorna snaga" klimatskih promjena neće utjecati na sve regije u svijetu podjednako i dodala je: "Nijedno mjesto na svijetu neće ostati netaknuto i nitko od nas neće pobjeći".

Klimatske promjene ostaju "najveći egzistencijalni izazov s kojim je svijet suočen", poručila je.

 

Komentari (5)
  • Evo ih opet dragoga ti Boga !! Najžalosnije je što ima još uvijek ljudi koji u 21 stoljeću kod ovolikog enormnog ,rekla bih brzinskog tehnološkog napretka , ne vjeruju , odnosno nisu čuli za klimatski inženjering , nego u globalno zatopljenje koje nam serviraju . To njihovo ''globalno zatopljenje'' je zaista nastalo skoro pa preko noći i NEMOGUĆE je da nije potpomognuto klimatskim inženjeringom. Prosto NEMOGUĆE u ovako kratkom vremenu !!

    27. 9. 2019,   11:43
  • Pogledajte na DNEVNO hr video Krešimira Miška na ovu temu, inteligentno, jednostavno i jasno objašnjava ovu famu i prevaru! Članak je od jučer, svakako pogledajte! Čak mu je bilo dozvoljeno na htv-u to govorit u emisiji, monologu.

    27. 9. 2019,   11:25
  • kako se kolinda nije sjetila i obukla ovu haljinu? prigodna.

    27. 9. 2019,   13:42