Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Predsjednica u Sunji: 'Želim vam pomoći koliko god mogu'

None Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Zajednički moramo raditi na privlačenju ulaganja i izgradnji infrastrukture kako bismo Sunju što više približili ostatku Hrvatske. Pritom moramo koristiti i sredstva iz fondova Europske unije, rekla je

Prvi dan  boravka na području Sisačko-moslavačke županije, gdje je na tri dana premjestila ured, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović završila je u Sunji, gdje se u prepunoj Dvorani Svena Laste sastala s mještanima.

Zahvalivši mještanima što su je toplo i srdačno primili, predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je važnost Sunje u Domovinskom ratu, gdje je na obali Save bila posljednja straža koja je agresoru sprječavala prodor u Moslavinu i dalje u središnju Hrvatsku.

Zbog toga, dodala je, svim braniteljima i njihovim obiteljima dugujemo trajnu zahvalnost.

Sisak: Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila MetalurÅ¡ki fakultet KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ: 'I žene trebaju u metalurgiju, moramo mijenjati predrasude'

Predsjednica je ponovila dva temeljna razloga zbog kojih je odlučila premještati ured po hrvatskim županijama.

"Prvi je razlog što vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, a drugi je što je svaki kutak Hrvatske jednako važan. Važno je upoznati svaki dio države, njegove lijepe stvari, ali i probleme", rekla je, dodajući kako je ugodno  iznenađena brojem projekata u Sisačko-moslavačkoj županiji koji su joj predstavljeni.

"Zajednički moramo raditi na privlačenju ulaganja i izgradnji infrastrukture kako bismo Sunju što više približili ostatku Hrvatske. Pritom moramo koristiti i sredstva iz fondova Europske unije. Vjerujem da zajednički možemo učiniti razvojne iskorake", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.  Istaknula je kako se mora učiniti sve da osnovna škola u Sunji, koja djeluje od davne 1802. godine, opstane i da u njoj bude još više djece.

Sisak: Predsjednica Grabar Kitarović izmjestila svoj ured u zgradu Županije OTVORILA URED U SISKU Kolinda: Sudbina Rafinerije, ali i autocesta moraju se riješiti...

"Došla sam vidjeti što vam je najpotrebnije i želim pomoći koliko god mogu", rekla je hrvatska predsjednica i mještanima čestitala skorašnje blagdane.

 Predsjednici Grabar-Kitarović na dolasku su zahvalili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i načelnik Općine Sunje Grga Dragičević.

 Prigodni glazbeni program izveli su učenici Osnovne škole Sunje te folkloraši iz Sunje, Bobovca i Sunjske Grede.

Komentari (44)
  • Nit stida nit srama kod Beskorisne, neznam kako joj nije bilo neugodno doći sa tom silnom svitom zgubidana, osiguranjem , frizerima , šminkerima i ostalim poslugom među te ljude koji jedva preživljavaju, pa više je auta u njenoj pratnji nego ljudi tamo.........aaaaaaaaaaaaaaaa

    5. 12. 2018,   18:40
  • ova stvarno nema srama

    5. 12. 2018,   21:25
  • Sad ce ona pred izbore opet obecat brda i doline....

    5. 12. 2018,   20:50