Obavijesti

News

Komentari 6

Predsjednički izbori u Sloveniji: Pahor ipak ide u drugi krug?

Predsjednički izbori u Sloveniji: Pahor ipak ide u drugi krug?
7

Prema privremenim neslužbenim rezultatima nakon više od 60 posto prebrojanih glasova Pahor ima 47 posto glasova, a gradonačelnik Kamnika Marjan Šarec 25 posto

VIDEO

Prema neslužbenim privremenim rezultatima predsjedničkih izbora u Sloveniji, nakon što je prebrojano nešto više od 60 posto glasova, čini se da će za odluku o tome tko će biti predsjednik Slovenije u idućih pet godina ipak biti potreban drugi krug, premda su izlazne ankete predvidjele pobjedu sadašnjeg predsjednika Boruta Pahora već u prvome krugu.

Prema privremenim neslužbenim rezultatima nakon više od 60 posto prebrojanih glasova Pahor ima 47 posto glasova, a gradonačelnik Kamnika Marjan Šarec 25 posto.

Predsjednik državnog izbornog povjerenstva rekao je večeras u izjavi za RTV Slovenija da takav trend sugerira da će ipak biti potreban drugi krug izbora jer se odnos između Pahora i Šarca već jedno vrijeme ne mijenja, ali da drugi krug izbora ipak ne može najaviti jer treba pričekati kraj prebrojavanja, ali i listiće onih koji su glasovali poštom koji će tek stići. Najvjerojatnije je da će već u večernjim satima biti jasnije je li drugi krug izvjestan.

Presidential candidate Borut Pahor casts his ballot at a polling station during the presidential election in Sempeter pri Novi Gorici

Pahor je u izjavi nakon objave djelomičnih neslužbenih rezultata kazao da i on misli da će biti potreban još jedan krug i da unatoč tome što je vjerojatno dobio manje od polovice glasova rezultat smatra poticajnim s obzirom na skeptičnost i nepovjerenje birača u politiku, te da će se potruditi da u drugom krugu osvoji još veće povjerenje.

Zahvaljujući biračima na velikom broju glasova koji su mu dali, Pahor je rekao kako očekuje da će u drugom krugu izbora biti više rasprave o budućnosti, a manje o prošlosti.

Projekcija koju je odmah nakon zatvaranja birališta u 19 sati objavila RTV Slovenija, temeljem ispitivanja birača u zadnjih nekoliko dana i na dan izbora, najavljivala je pobjedu Pahora već u prvom krugu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a