Obavijesti

News

Komentari 148

Predsjednicu oduševila oprema HV-a: 'To je ulog u budućnost'

Predsjednicu oduševila oprema HV-a: 'To je  ulog u budućnost'
27

Zapovjedno mjesto u Udbini obišla je i vrhovna zapovjednica OSRH predsjednica Grabar Kitarović u pratnji ministra obrane. Oduševila ju je sofisticirana tehnologija kojom raspolaže Hrvatska vojska

VIDEO

Vojarna Josip Jović u Udbini u iduća tri dana mozak je vojne vježbe Velebit 18 - Združena snaga, najveće i najsveobuhvatnije vojne vježbe hrvatskih Oružanih snaga od Domovinskoga rata. U njoj tijekom 72 sata sudjeluje oko 5.500 tisuća vojnika na više vojnih poligona u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:08
Udbina: Grabar-Kitarović i Krstićević obišli vojnu vježbu Velebit 18

Zapovjedno mjesto u Udbini obišla je i vrhovna zapovjednica OSRH predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u pratnji ministra obrane Damira Krstičevića. Predsjednica je bila oduševljena sofisticiranom tehnologijom kojom raspolaže Hrvatska vojska, posebno istaknuvši činjenicu da se u zadnje vrijeme ulaze vise financijskih sredstava u Oružane snage.

- To je investicija u sigurnu i stabilnu budućnost, jer su omogućena ulaganja kako u modernizaciju tehnike i naoružanja tako i u ljude - rekla je predsjednica.

Udbina: Grabar-Kitarović i Krstićević obišli vojnu vježbu Velebit 18

Dodala je kako donacija američkih helikoptera Black Hawk nije milostinja, nego jasno priznanje naših partnera i saveznika doprinosu naše zemlje u borbi protiv globalnih ugroza poput terorizma.

Trajat će 3 dana: Više od 5500 vojnika u velikoj vojnoj vježbi!
Trajat će 3 dana: Više od 5500 vojnika u velikoj vojnoj vježbi!

Potpredsjednik Vlade ministar obrane Damir Krstičević više puta je u obraćanju vojnikinjama i vojnicima istaknuo zadovoljstvo njihovom spremnošću i izvježbanošću te integracijom svih grana HV-a. Poslao je poruku hrvatskom narodu, ali i regiji da je Hrvatska vojska jaka vojna sila koja je spremna u svakom trenutku štiti hrvatski državni teritorij.

- Ovo je dokaz da postoji jaka vojna sila, dobro naoružana koja štiti državne granice i želim poručiti da nismo tu kako bi nekome prijetili, nego osigurali mir i slobodu našim građanima - poručio je ministar Krstičević.

Udbina: Grabar-Kitarović i Krstićević obišli vojnu vježbu Velebit 18

Vježba na Udbini bila je prigoda da se javnosti predstavi i radio-uređaj proizveden u Hrvatskoj, koji oružane snage pokusno koriste tek mjesec dana. Riječ je o sofisticiranom uređaju koji je prilagođen potrebama hrvatskog vojnika.

A jednog dana nakon što napuste veslanje aktivni vojnici mogli bi biti i proslavljeni sportaši braća Valent i Martin Sinković, koji su kao aktivna pričuva već nekoliko godina praktično pripadnici Oružanih snaga. Ni oni nisu krili oduševljenje Vježbom, čiji su dio iduća tri dana. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a