Obavijesti

News

Komentari 10

Predsjednik HBK, predsjednica i šef Sabora čestitali su Uskrs

Predsjednik HBK, predsjednica i šef Sabora čestitali su Uskrs
1

Svim pravoslavnim vjernicima čestitam najveći kršćanski blagdan Uskrs sa željom da jačanjem vjere, zajedništva i milosrđa nastavimo graditi društvo razumijevanja i solidarnosti, poručila je predsjednica

VIDEO

Tradicionalnim  pozdravom 'Hristos voskrese!', predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je u petak Uskrs vjernicima koji ga slave prema julijanskom kalendaru.

- Svim pravoslavnim vjernicima čestitam najveći kršćanski blagdan Uskrs sa željom da jačanjem vjere, zajedništva i milosrđa nastavimo graditi društvo razumijevanja i solidarnosti u našoj voljenoj Domovini - stoji u čestitki njegovom visokopreosveštenstvu Porfiriju Periću, mitropolitu eparhije zagrebačko-ljubljanske, svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve u Republici Hrvatskoj.

Čestitku pravoslavnim vjernicima uputio je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković

- Svim pravoslavnim vjernicima upućujem iskrene čestitke u povodu blagdana Uskrsa uime Hrvatskoga sabora i osobno. Želim da proslava Kristovog uskrsnuća dodatno osnaži Vašu vjeru, ljubav, nadu i radost življenja te da najveći kršćanski blagdan provedete u duhu zajedništva, privrženosti i dijeljenja s bližnjima - poručiio je predsjednik Hrvatskog sabora vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić, također je u povodu svetkovine Uskrsa, zaželio je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskome Porfiriju, episkopu dalmatinskome Nikodimu i episkopu pakračko-slavonskome Jovanu i protojereju Makedonske pravoslavne crkve Kirku Velinskom te svim vjernicima blagoslovljene uskrsne blagdane.

- Od srca Vam zahvaljujem na čestitki koju ste mi uputili za blagdan Uskrsa, kada jedni drugima upućujemo čestitke i dobre želje. Radujemo se, naime, što smo darom uskrsnoga događaja postali 'rod izabrani, kraljevsko svećenstvo, sveti puk, narod stečen naviještati silna djela Onoga koji nas iz tame pozva k divnome svjetlu svome' (1 Pet 2, 9). Na tom uskrsnom svjetlu počiva vjera Crkve. A iz jutra uskrsne zore izvire njezina snaga, radost i utjeha jer - 'da Krist nije uskrsnuo, uzaludno bi bilo naše propovijedanje (1 Kor 15,14) i bezizgledna naša nada'. 

Osnaženi vjerom uskrsnog događaja kadri smo 'stajati čvrsto u Gospodinu' (Fil 4, 1). Isus je uskrsnućem pobijedio grijeh i smrt, te postao nada i snaga naša. On je svjetlo u povijesti ljudskog mraka i tame. On je središte i smisao svega. U toj vjeri i radosti želim Vama i povjerenim vjernicima blagoslovljene uskrsne blagdane! Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse! Felix Alleluia! - stoji u uskrsnoj čestitki predsjednika HBK Želimira Puljića.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...