Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Predsjednik HSS-a Josip Friščić u sukobu interesa?

None Foto: S. Midžor

Kolege iz Županije darovali su Friščiću sat Tissot. Satovi te marke u pravilu stoje od 700 do 800 kuna naviše, a neki modeli koštaju i 9000 kuna

Ako je skuplji od 500 kuna, Friščićev dar je definitivno preskup pa novi potpredsjednik Sabora upada u sukob interesa. Državni dužnosnici ne smiju primati darove vrijednije od 500 kuna, a muški satovi švicarske marke Tissot u hrvatskim trgovinama najčešće stoje znatno više od tog iznosa. Prodavač Tissotovih satova rekao nam je kako je najjeftiniji sat te marke u njegovoj trgovini 700 kuna.
- Kolege su mi rekle da je sat darovan u skladu s propisima a cijenu mi nisu rekli. No ja ću za svaki slučaj to prijaviti Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa koje će dati pravorijek, kaže novi potpredsjednik Sabora.
- Nije pristojno pitati za cijenu poklona, kaže Nenad Matić, glasnogovornik HSS-a.
- To su g. Friščiću darovali kolege i prijetelji, a zakon takve darove izuzima od ove odredbe. No mi ćemo svakako tražiti očitovanje Povjerenstva - kaže on.
Ako je preksup, Friščić će sat morati morati ustupiti državi.

Komentari (18)
  • ajmeeeeeeee.....pa kako se brzo prilagodjavaju ja nemam rijeci........svaka cast.....ko u kultu...sljedbenici vjerno oponasaju vodju.........sad jos samo da izvrse masovno samoubojstvo..........

    24. 1. 2008,   21:29
  • otkud sad potreba kolega iz županije da daruju Friščića?

    24. 1. 2008,   22:12
  • ajme koje gluposti?

    24. 1. 2008,   21:19