Obavijesti

News

Komentari 24

Predsjednik Obama ima cipele od superkože iz Hrvatske

Predsjednik Obama ima cipele od superkože iz Hrvatske
1

Prva noga svijeta: Slavonski kožari ponosni su jer najmoćniji političar na svijetu Barack Obama hoda u obući od njihove kože, koja propušta zrak, ali ne i vlagu

VIDEO

Ugodno smo se iznenadili kad nam je prije otprilike godinu dana naš partner iz Italije javio lijepu vijest i poslao nam fotografiju na kojoj predsjednik SAD-a ima cipele od naše kože.

Otkrili su nam to zaposlenici tvornice koža Viviani Psunj iz Rešetara kraj Nove Gradiške, koja postoji 80 godina.

- To je globalna cipela, naši partneri Talijani su je dizajnirali, Nijemci proizveli, a kožu su obradili naši djelatnici u Rešetarima – rekao je Ivan Ljubić, direktor tvornice. Da su na to ponosni, govori i to da su fotografiju na kojoj Barack Obama na nogama ima te cipele uokvirili i stavili na zid.

– Nismo s tim išli u javnost jer nije nam do promocije, naučili smo samo raditi jer smatramo da se samo radom i kvalitetom mogu postići rezultati. Prošli smo sve najteže faze, modernizirali smo tvornicu, i dalje ulažemo u strojeve. Danas u tvornici radi 120 radnika i imamo potrebu za još radnika, ali to sve ovisi o budućim poslovima. Ponosni smo osim na našu kvalitetu i na činjenicu da prema državi, našim radnicima i dobavljačima na vrijeme izvršavamo sve svoje obaveze. Koža koju ovdje prerađujemo je premium kvalitete, odlikuje se osobinama da propušta zrak, dok u isto vrijeme ne propušta vlagu. Te osobine kože koju prerađujemo prepoznali su vodeći proizvođači obuće u svijetu koji su naši kupci – rekao je Ivan Ljubić. Od kože iz Rešetara rade se najbolje cipele na svijetu, ne samo za osobnu uporabu već i za zahtjevnu obuću kakvu trebaju vatrogasci, policajci i vojnici. Mada ne žele puno govoriti o planovima za budućnost, ipak doznajemo da su na dobrom putu da bi koža iz Rešetara mogla ući u svjetsku autoindustriju.

- Sirovu kožu, a to je isključivo goveđa koža, nabavljamo od PIK-a Vrbovec, no kad kod njih nema dovoljno za naše potrebe, posežemo za uvozom pa kožu nabavljamo u Njemačkoj i Francuskoj – rekao je Ivan Ljubić. Planova za razvoj imaju puno, ali nerado govore o njima jer više vole da iste ostvare pa tek da onda govore o njima. Ipak doznajemo da planiraju ulagati u obnovljive izvore energije, kao što su krovni solarni paneli za toplu vodu i električnu energiju. To bi ima smanjilo troškove proizvodnje. Unaprijed misle na sve elemenet proizvodnje neprestano ulažu te poštuju europske norme. To potvrđuju i certifikati i priznanja istaknuti na jednom od zidova direktorovog ureda. Oni im, kako kažu, jamče kvalitetu i omogućuju izvoze na svjetska tržišta.     

'Imponira nam što je kupio cipele od naše kože’  

Vlasnik tvornice kaže kako predsjedniku SAD-a te cipele nitko nije poklonio, već ih je on sam odabrao.

- Kad god za to ima priliku, rado ih nosi, što nam govori da je zadovoljan kvalitetom naše kože. Bili bismo nepravedni kada bismo rekli da nam to ne imponira - objašanjava direktor kožare iz Rešetara i dodaje da prerađenu kožu vrhunske kvalitete zasad izvoze u 12 zemalja.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji