Obavijesti

News

Komentari 20

'Kosor je i dalje predsjednica Kluba zastupnika. Do sutra'

'Kosor je i dalje predsjednica Kluba zastupnika. Do sutra'
16

Novi šef HDZ-a Tomislav Karamarko je u kadrovskim promjenama u stranci rekao kako će ''biti nekih osvježenja'' po kriterijima iskustva i dosadašnjeg rada u stranci

VIDEO

Sa sjednice Predsjedništva HDZ-a svi su izašli vrlo zadovoljni i rekli da je bila jako ugodna atmosfera i da je novi predsjednik jako dobro vodio novo Predsjedništvo, međutim nisu htjeli dati izjave jer su se dogovorili da izjave daje Karamarko. Zamjenik predsjednika Drago Prgomet pohvalio se da mu je jučer bio rođendan, a da je Karamarku sutra.

- Razgovarali smo o nekoliko tema, konsolidirali smo predsjedništvo, kooptirali smo jednog novog člana, Antu Sanadera, pripremamo se za sjednicu Središnjeg odbora koja je sutra u 15 sati, a isto se tako pripremamo i za neke odluke za Klub zastupnika HDZ-a. Čeka nas puno posla. Osnovat ćemo ekspertne skupove po nekim segmentima od gospodarstva, školstva itd. To vrlo ozbiljno pripremamo, rekao je Karamarko kad je izašao.

Kosor je još predsjednica Kluba zastupnika

 - Predsjednica Kluba zastupnika još uvijek je Jadranka Kosor, a hoće li se to promijeniti o tome odlučuje upravo Klub. Mi smo pripremili neke prijedloge, a sutra će se znati kako je to završilo. O prijedlozima neću govoriti. Kooptiranje Ante Sanadera u predsjedništvo nije nikakva poruka Prgometu. Prgomet je moj zamjenik i izabran je na demokratski način. osvojio je najviše glasova i ja mu još jednom čestitam. Sanader se nije uspio izboriti za tu dužnost, ali ga svakako moramo uvesti kao čovjeka iz Splitsko-dalmatinske županije pogotovo zato što se radi o iskusnom HDZ-ovcu i vrijednom i samozatajnom čovjeku. Što se tiče kooptiranja bit će ih još, ali polako to ćemo tek odlučiti, zaključio je Karamarko. 

Na pitanje radi li vladu u sjeni rekao je da se to može i tako nazvati. Dodao je da će vidjeti što treba učiniti, kao i da će se nadgledati svaki korak sadašnje Vlade. O novim predsjedničkim mjestima u Saboru nisu razgovarali, ali hoće i to jako brzo. 

Kosor nije došla, a osigurali su joj mjesto

Novinari su ga pitali da prokomentira zahtjev Europske komisije ministru Ranku Ostojiću da pričeka s imenovanjem glavnog ravnatelja policije. 

- Velika je greška gospodina Ostojića što je dirao u Zakon koji smo mi uskladili s EU. Taj je Zakon bio uvjet za poglavlje 23. To je velika doza neozbiljnosti i neodgovornosti, ne postoji Kukuriku politika prema EU ili HDZ politika prema EU. Postoji samo hrvatska politika prema EU i to je ono što bi trebalo  biti nekakav konsenzus. Oko nekih stvari ne treba razgovarati, ako je taj Zakon prihvaćen kao uvjet za poglavlje 23. onda ga se nema više što mijenjati. Ostojić se sam doveo u ovu situaciju neću to označavati terminima neodgovornosti, ali je šlamperaj sigurno i ne znam kako će se Ostojić iz toga izvući, ovo je vrlo teška situacija za njega. 

Glavnog tajnika stranke predložit će u petak na Središnjem odboru i to će biti Milijan Brkić. Novi predsjednik ne zna zašto Kosor nije došla.

- Ne znam, morate pitati nju. Možda i postoji nekakav opravdan razlog, a možda i ne, ali u svakom slučaju bilo joj je osigurano mjesto preko puta mene, rekao je Karamarko.

Karamarko: Svoje ljude ću staviti u vrh Predsjedništva

Na sjednicu Predsjedništva HDZ-a koja je počela u 12 sati prvi je došao novoizabrani šef Tomislav Karamarko koji je rekao da će neke svoje ljude staviti u vrh Predsjedništva. Dodao je da trebaju što prije odlučiti hoće li u Predsjedništvu kooptirati Milan Kujundžić.

Ostali HDZ-ovci nisu bili pretjerano raspoloženi za izjave. Dobacili su da na prvoj sjednici očekuju dobar rad. 

- Očekujem dobru prvu sjednicu, a Karamarko i Kujundžić trebaju što prije sjesti i dogovoriti se o kooptiranju u predsjedništvu, rekao je zamjenik predsjednika stranke Drago Prgomet.

Na sjednicu je došao i Oleg Butković koji očekuje da će se stranka brzo konsolidirati i ponovno stati na noge. Osvrnuo se i na Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa za koje smatra da bi svoje mandate trebali dati na raspolaganje. 

Jadranka Kosor nije se pojavila.

Odlučuje se o sudbini Kosor i Šeksa

Karamarko je najavio kadrovske promjene kao ''osvježenja'', a kao kriterije će uzimati dosadašnji rad u stranci i iskustvo. 

I sam Vladimir Šeks je nakon općeg stranačkog sabora rekao kako će o njegovoj sudbini u stranci odlučivati Predsjedništvo HDZ-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk