Obavijesti

News

Komentari 0

Predstavljanje knjige 'Glavom kroz zid' Zorana Predina

Predstavljanje knjige 'Glavom kroz zid' Zorana Predina
1

Zoran Predin, frontman kultnog novovalnog benda Lačni Franz, muzičar od formata i romantik bez premca, sada se okušao i u novoj avanturi – napisao je knjigu!

VIDEO

Zoran Predin predstavit će svoju zbirku priča Glavom kroz zid u intimnom ambijentu Zagrebačkog kazališta mladih, gdje će u razgovoru s Andrijom Škarom, osim onih o knjizi i pisanju, otkriti i mnoge dosad nepoznate detalje iz vlastitog života, razjasniti zašto ga bije glas nepopravljivog romantika i koliko je teško zadržati takvu reputaciju, rasvijetliti vlastite kreativne procese i prišapnuti nam tajne koje stoje iza njegovih najboljih i najpoznatijih pjesama.

Neostvareni košarkaš. Domar. Poštar. Noćni čuvar. Agent osiguravajućeg društva. Prodavatelj ploča. Učitelj na selu. Kantautor i povremeni pisac. Objavio je 39 glazbenih albuma, tri zbirke uglazbljenih tekstova i dvije knjige kratkih priča. Vuk samotnjak. Otac petero djece. Zasad ima petero unuka. Voli tripice, dunju i crni humor. Zaljubljen je u statičnu i pokretnu ljepotu. Danas je gastarbajter u Ljubljani.

U svojoj drugoj proznoj knjizi Glavom kroz zid Predin se u tridesetak proznih minijatura suvereno kreće od tmurne političke sadašnjosti do buntovnih mladenačkih dana, od intimnih obiteljskih zgoda do žestoke kritike nacionalizma. Svejedno prepričava li stare zgode iz karijere Lačnog Franza kada je bio pod sumnjom da podriva sistem i kada je brisao pljuvačku o crvenu zvijezdu ili kada opisuje strah od zubara, u baš svakoj životnoj situaciji on bira teži put, bez zadrške se svrstava na stranu slabih i uvijek pliva protiv struje, ne da bi bio drugačiji, već da bi ostao čovjekom.

Glavom kroz zid knjiga je o hrabrosti da se svatko stalno suočava sa sobom i da bude onaj tko jest, a ne onaj kakvoga ga želi vidjeti okolina. Opčinjen malim užicima, ljepotom, hranom, glazbom, morem, prijateljstvima, Zoran Predin u ovim pričama daje cijeloga sebe do posljednjeg poljupca, on hoda po stopama nježnoga sjećanja pozivajući na to putovanje i svoga čitatelja i čitateljicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na predstavljanju će sudjelovati i nekoliko gostiju iznenađenja koji su ovog velikog kantautora, pjesnika i pjevača pratili kroz različite faze njegove karijere i kroz čija će se svjedočanstva pred vama otkriti Zoran Predin kakvog još niste upoznali. Ovaj jedinstveni društveni događaj izvanredna je prilika da izbliza, intimno upoznate čovjeka kojega ste dosad mogli samo slušati!

Predstavljanje zbirke priča Glavom kroz zid održat će se 4. veljače u 20 h u Zagrebačkom kazalištu mladih. Ulaznica za promociju stoji 40 kuna i vrijedi kao vaučer za kupnju knjige na promociji (od pune cijene knjige s vaučerom se odbija 40 kuna). Ulaznice je moguće kupiti na www.fraktura.hr i u knjižarama Znanje (Gajeva 1), Menart (Avenue Mall) i Hoću knjigu (City Centar one West) ili naručiti na prodaja@fraktura.hr.
Svakog posjetitelja čeka poklon vrećica s posebnim darovima sponzora – Jana, Nivea, Barcaffe, Pivovara Laško, Kraš, a nakon predstavljanja autor će potpisivati knjige i nastavljamo druženje uz glazbu i mini-domjenak. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke