Obavijesti

Promo sadržaj

Predstavnici europskog JRE u posjetu Francku

Predstavnici europskog JRE u posjetu Francku
8

Franck je prepoznao JRE udruženje kao simbol izvrsnosti u svijetu fine hrane i pića koje odlično nadopunjuje upravo vrhunska kava i kultura koja je okružuje

Nakon obilaska Franck pogona kave, chefovi su sudjelovali i u coffee cupping radionici, a posebno im se svidio novi Franck Superiore espresso, blend vrhunskih zrna kave iz Srednje i Južne Amerike te Azije s certifikatom Rainforest Alliance™

Franck je u svojim pogonima kave u zagrebačkoj Vodovodnoj ulici ugostio hrvatske predstavnike Jeunes Restaurateursa (JRE) - najpoznatijeg europskog udruženja vrhunskih chefova.


Renomirani hrvatski chefovi imali su tako priliku upoznati cjelokupan proces proizvodnje kave koja u Francku nastaje isključivo iz vrhunskih sirovina. Kako bi naučili više o kavi i kvalitetnoj pripremi espressa, poslušali su i predavanje o porijeklu i nabavi kave te sudjelovali u radionici coffee cuppinga, što je metoda evaluacije kave koja se koristi kod kontrole kvalitete i razvoja novih proizvoda.   
Chefovima je predstavljen bogat asortiman ponude za ugostiteljstvo, a posebno im se svidio nedavno lansirani Superiore espresso, blend probranih zrna kave s certifikatom Rainforest Alliance™.  Svako zrno kave s egzotičnih plantaža Srednje i Južne Amerike te Azije pažljivo je probrano kako bi svojom raznolikošću dalo karakter sinergiji okusa ovoga espressa s raskošnim notama čokolade i cvijeća.


 „U Francku prepoznajemo važnost kvalitete kave od zrna do šalice, a načela održivosti kojima se vodimo rezultirala su i lansiranjem premium Superiore espressa, blendom probranih zrna kave koja nose certifikat Rainforest Alliance. Ovaj certifikat je potvrda da kava koja se bira za Superiore espresso dolazi isključivo s plantaža i farmi koje udovoljavaju strogim standardima ekološke, društvene i ekonomske održivosti“, izjavila je Vesna Mihatov, direktorica Istraživanja i razvoja i Nabave kave u Francku.


Franckovi stručnjaci iz razvoja i profesionalni baristi chefovima su predstavili i dugogodišnji program barističke akademije i regionalnih barističkih natjecanja kojim kompanija aktivno podržava razvoj barističke scene ulažući u usavršavanje i poticanje izvrsnosti barističkih vještina mladih talenata.


Kao lider u kategoriji, Franck ima odgovornost u promicanju kulture kave, održivosti u nabavi i proizvodnji, inovacijama, ali i podizanju standarda kvalitete u pripremi i posluživanju gotovog napitka u HoReCa kanalu.


U tome smislu, kompanija aktivno radi na popularizaciji barističkog zvanja, te edukaciji i unapređenju znanja i vještina nove generacije barista koji podižu ljestvicu izvrsnosti ujedno doprinoseći ugostiteljskoj ponudi u Hrvatskoj, kao turističkoj destinaciji i zemlji u kojoj kava nije samo napitak, već je duboko ukorijenjena u našu kulturu.


Franck je već četiri godine partner Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska te redovito sudjeluje u njihovim aktivnostima prezentacijom vrhunskog espressa, inovativnih koktela od kave i čaja i ostalih noviteta koji najbolje upotpunjuju kreativna jela koja se poslužuju u vrhunskim restoranima diljem Hrvatske, a čiju ponudu kontinuirano prati i unapređuje upravo Jeunes Restaurateurs. 
Franck je prepoznao JRE udruženje kao simbol izvrsnosti u svijetu fine hrane i pića koje odlično nadopunjuje upravo vrhunska kava i kultura koja je okružuje. Kao domaći proizvođač, kompanija kroz ovo partnerstvo nastoji dati svoj doprinos daljnjem podizanju ljestvice izvrsnosti u gastronomskoj ponudi Hrvatske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.