Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Predstavnik DVD Tisno: DORH će Lučiću ponuditi nagodbu

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U ponedjeljak je sastanak na kojem će DORH ponuditi Frani Lučiću nagodbu. Prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda, dužni isplatiti 1,75 milijun kuna

Državno odvjetništvo ponudit će nagodbu Frani Lučiću, jedinom vatrogascu koji je preživio kornatsku tragediju. Na sastanku u DORH-u u ponedjeljak sudjelovat će predstavnici DVD Tisno, zamjenik načelnika Tisnog i predstavnik Grada Šibenika, javlja N1 televizija

Informaciju je za N1 potvrdio predstavnik DVD-a Tisno.

Premijer Andrej Plenković i ministar Dražen Bošnjaković prošli su se sastali s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem i razgovarali o žalbi na presudu o odšteti Frani Lučiću. Iz Vlade su potvrdili da su spremni financijski pokririti namirivanje odštete u slučaju da se postigne nagodba između nadležnog državnog odvjetništva i Lučićeva odvjetničkog tima.

Tisno: DVD organizirao prosvjed podrÅ¡ke za slučaj stradalog vatrogasca Franu Lučića VATROGASCI MU DALI POTPORU Prosvjed u Tisnom: Frane Lučić još nije dobio niti kunu odštete!

- DORH će slijedom toga pristupiti Lučićevu odvjetničkom timu radi mogućeg postizanja pravične nagodbe, koja će pružiti zadovoljštinu za Lučića, a da pritom država pokaže ozbiljnost i odgovornost kako bi se konačno priveo kraju taj slučaj koji traje dugi niz godina - rekao je glasnogovornik Vlade Marko Milić i dodao da će DORH u ovom predmetu pristupiti u funkciji zastupnika države u građanskim predmetima.

Proces koji traje već 12 godina

Jedini preživjeli vatrogasac iz kornatske tragedije početkom veljače djelomično je dobio spor radi naknade štete protiv Šibenika i Hrvatske koji su mu, prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda, dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

U ZEMLJI SINKOPE Država je poručila vatrogascu Frani: Hvala, ali nisi trebao!

Lučić je spor dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama.

BOŠNJAKOVIĆ: "Očekujem dogovor o nagodbi s Lučićem za tjedan - dva"

Na nepravomoćnu presudu Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu zbog 'bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi'.

Tema: Hrvatska

Komentari (6)
  • Za Mercedese koje mijenjaju svake dvije godine nema nikakvih problema ali zato sa čovjekom koji je jedini preživio u tragediji, nemaju razumjevanja. Banda bi se cjenkala sa njim. Fuuuuj.

    4. 3. 2019,   10:45
  • Eeee moj Lucicu izigrati ce te ova banda na vlasti,na kraju ces biti sretan ako dobijes i vrecicu kikirikija,uclani se u HDZ i onda imas veliku sansu dobiti odstetu,a ovako tesko ako nisi clan lopova na vlasti da ces ista dobiti.

    4. 3. 2019,   19:35
  • Ima na tisuće predmeta gdje je država odgovorna i trebala bi to sve riješiti medijacijom, nagodbom, tzv postupkom mirenja. bez pobjednika, bez gubitnika, onako kako je najbolje za obje strane u postupku. No, ne, pametnjakovići u državi radije vode deset i više godina postupke, iscrpljuju stranke, odvode predmete u zastaru. Sramota i lakrdija od hrvatskog pravosuđa. A bome i od države.

    4. 3. 2019,   12:07