Obavijesti

News

Komentari 60

'Pregaženi' fotograf je stigao u Zagreb: 'Ovo je lijepa zemlja'

'Pregaženi' fotograf je stigao u Zagreb: 'Ovo je lijepa zemlja'
8

Obilazak započinje u Zagrebu, a zatim će obići Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, Opatiju, Rovinj i Pulu te Nacionalni park Kornati ili Park prirode Telašćica

VIDEO

Fotoreporter meksičkog dopisništva AFP-a Yuri Cortez, koji je postao poznat diljem svijeta našavši se u kolopletu "vatrenih" nakon gola Maria Mandžukića protiv Engleske kojim je Hrvatska ušla u finale SP-a i snimivši pritom izbliza lica i slavlje hrvatskih nogometaša, stigao je u Hrvatsku. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Bio je to uzbudljiv trenutak kada su igrači pali na mene. Ne sjećam se je li me išta zaboljelo jer sam fotografirao, ali nije bilo ni bitno. Kasnije nisam išao doktoru jer nije bilo potrebno - objasnio je Cortez za 24sata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao pravi profesionalac, Cortez je nastavio fotografirati čak i kada su Vatreni pali na njega dok su slavili gol. 

Osim što fotografira utakmice, Yuri Cortez bio je i ratni fotograf. Najemocionalnije trenutke i fotografije nije mogao izdvojiti. 

- Afganistan, Irak... To je jako emocionalno i jako je bitno fotografirati stalno jer kroz fotografije pokazujemo svijetu što se događa. Bio sam u različitim situacijama. One fotografije koje nastanu blizu sukoba su jako teške za nas - objasnio je te dodao da se boje, jer je to normalno. 

- Situacije su često jako opasne. Vidite ljude kako pucaju u vašem smjeru, čujete metke kako prolaze kraj vas - prisjetio se. 

Komentirao je i naše srebrne reprezentativce. 

- Oni igraju drugačije od ostalih. Ostali ne reagiraju kao oni u nekim situacijama, drugačije se ponašaju. Igrači Hrvatske su jako dragi, kad su me srušili bili su jako zabrinuti za mene - kazao je Cortez. Za kraj je dodao kako jedva čeka istražiti Hrvatsku. 

- To je lijepa zemlja - poručio je. 

Pozvala ga Hrvatska turistička zajednica 

Cortez je stigao s obitelji na poziv Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i u Lijepoj našoj će provesti sedam dana. 

Obilazak započinje u Zagrebu, a zatim će obići Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, Opatiju, Rovinj i Pulu te Nacionalni park Kornati ili Park prirode Telašćica.

U povodu dolaska u Hrvatsku Cortez, inače Salvadorac, poručio je je sretan što će moći doživjeti Hrvatsku, o kojoj je čuo puno toga lijepoga.

- Iako sam proputovao svijet u Hrvatskoj još nisam bio, a posebno me veseli što ću to iskustvo proći zajedno sa svojom obitelji. Hrvatska je predivna zemlja puna odličnih i unikatnih motiva te kao takva predstavlja raj za ljubitelje fotografije. Jedva čekamo našu hrvatsku avanturu - poručio je Cortez uoči dolaska u Hrvatsku, što su najavili i salvadorski mediji, ali i on sam na društvenim mrežama.

Iz Glavnog ureda HTZ-a uz ostalo napominju i da će se Cortez u Opatiji 5. rujna prigodno sastati s predstavnicima HTZ-a, Ministarstva turizma i Hrvatskog nogometnog saveza. U Opatiji mu Mario Mandžukić sprema iznenađenje, potvrdio je voditelj strateških marketinških projekata HTZ-a Dubravko Šimenc.

Cortez je 53-godišnji fotoreporter, voditelj meksičkog dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu. U profesionalnoj karijeri je osim sportskih natjecanja fotografirao i prirodne katastrofe, humanitarne krize, te scene ratišta diljem svijeta.

U obilasku Zagreba

Cortez je sa svojom obitelji krenuo u obilazak Zagreba i to na segwayu. U pratnji turističkih vodiča prvo je posjetio kip kralja Tomislava i Glavni kolodvor, a potom su se zaputili prema centru grada. Prolaznici koji su ga prepoznali zatražili su fotografiju s njim, a Cortez je velikodušno pozirao sa svima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.