Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pregazio ih na Kvatriću: 'Čak i da je pomogao, ne bi preživjeli'

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL 4

Nikola Kovačević se s 2,16 promila jureći 108 kilometara na sat zabio u skupinu pješaka te usmrtio bračni par iz Dubrovnika Ljiljanu (61) i Aleksandra Kusalovića (67)

Foto: PIXSELL/kombo

Aleksandar (67) i Ljiljana Kusalović (61) iz Dubrovnika u nesreći su zadobili vrlo opsežne ozljede. One su takvog karaktera da, prema mojem mišljenju, ništa što bi eventualno okrivljeni činio nakon nesreće ne bi spriječilo njihovu smrt, sukus je to nalaza sudsko-medicinskog vještaka dr. Davora Mayera.

POGLEDAJTE VIDEO:

On je samostalno i u kombinaciji s prometnim vještakom dipl. Ing. Zvonkom Ivašićem vještačio prometnu nesreću na zagrebačkom Kvatriću 11. travnja prošle godine u kojoj je poginuo bračni par.

Zbog izazivanja prometne nesreće, ali i zbog nepružanja pomoći na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu sude bivšem nogometašu Nikoli Kovačeviću. Terete ga da se s 2,16 promila alkohola u organizmu i jureći 108 kilometara na sat zabio u skupinu pješaka te usmrtio Kusaloviće. 

Dr. Mayer je objasnio da je Ljiljana bila mrtva praktički odmah nakon ozljeđivanja te da je pitanje kada je točno smrt nastupila vise administrativno nego medicinsko.

- Što se tiče oštećene Mare Sudar nju je vozilo najvjerojatnije prednjim dijelom zahvatilo po lijevoj nozi - kazao je Mayer. S obzirom na dinamiku same nesreće i kretanje pješaka zabilježeno na nadzornim kamerama smatra da ozljeda maloljetne P. P. nije prouzročena naletom vozila, odnosno da krvni podljev prednje desne potkoljenice nije zadobila direktno u prometnoj nesreći.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Sve ovo ide u prilog Kovačevićevoj obrani koji od početka priznaje krivnju za izazivanje nesreće, no ne i za nepružanje pomoći.  

Komentari (56)
  • ubio ih je na licu mjesta htio pobjec vozio 110km/h s 2.2 promila u krvi i jos mu se sudi zalosne drzave odvano je trebao biti u aztvoru ali na kraju nece ni otici tamo

    6. 3. 2017,   17:28
  • Sada će naši odvjetnici i sudci to protumačiti kao olakotnu okolnost ovom ubojici nedužnih ljudi !

    6. 3. 2017,   17:23
  • Da se nije napio i jurio ne bi ni morao bježati sa mjesta nesreće, a da krenemo od toga i to gledamo kao jedino bitno????

    6. 3. 2017,   17:22